Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man rijdt twee mensen dood terwijl hij op datingapp Grindr zit te chatten

De man had bovendien meer dan 2 gram amfetamine-houdende drugs bij zich.

Grindr

Bij het ongeluk in maart 2019 kwamen twee mannen (50 en 70) om het leven. De 33-jarige Drent die het ongeluk veroorzaakte belandde op de verkeerde weghelft van de N34, een provinciale weg in Drenthe. Eenmaal op de andere weghelft knalde hij frontaal op een wit bestelbusje waar de twee slachtoffers zich in bevonden.

Aanleiding voor het ongeluk was volgens het gerechtshof het onvoorzichtige en onoplettende rijgedrag van de 33-jarige man. De bestuurder zat volgens de rechter tijdens het rijden namelijk te chatten op Grindr, een datingapp voor homo- en biseksuele mannen. In zijn auto werd bovendien twee gram amfetamine-houdende drugs aangetroffen.

Andere conclusie

Het chatten werd overigens tijdens de eerste rechtszaak nog door de rechtbank afgedaan als een onbewezen feit, omdat het laatste bericht op de telefoon ruim tien minuten voordat het ongeluk plaatsvond was verstuurd. Echter is men er na onderzoek achtergekomen dat de datum en tijd van de telefoon niet goed waren ingesteld. Na correctie bleek dat de man wel degelijk chatte ten tijde van het incident.

Zelf verklaarde de Drent dat hij bewusteloos was geraakt achter het stuur. Hij zou de auto naar eigen zeggen dan ook onbewust de andere weghelft op hebben gestuurd.

Weer raak

Opvallend is dat de man anderhalf jaar na het dodelijke ongeval op de N34 nóg een ongeluk heeft veroorzaakt. Onder invloed van de drugs GHB botste hij daarbij tegen een lijnbus aan, waarna hij op de vlucht sloeg.

Bizar
  • AD
  • iStock/Chainarong Prasertthai