Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Reinie Melissant en Tim den Besten.

Reinie Melissant

De winnaar: Reinie Melissant

“De tijd is gekomen, ik ga je vermoorden!” Die bedreiging kreeg Reinie Melissant, de burgemeester van Gorinchem, in de zomer naar haar hoofd geslingerd. In haar eigen straat nota bene.

In het centrum van Gorinchem werd Melissant vorige week opnieuw bedreigd. Te midden van een volle markt hoorde Melissant dat ‘de kogels komen’. Ze herkende de man van de eerdere dreigementen en deed aangifte. Nu waren er genoeg getuigen ter plekke en was er alle reden de 62-jarige man te arresteren. De geraakte burgemeester stelde dat ze niet zwicht voor zulke nare praktijken. “Mijn veiligheidsgevoel heeft wel een dreun gehad,” zei ze in een verklaring. “Gisteren was ik aangeslagen, vandaag sta ik er weer voor Gorinchem en de regio.” Dat is de juiste munitie om af te rekenen met zulke lafbekken.

De verliezer: Tim den Besten

Onlangs kwam naar buiten dat Tim den Besten lijdt aan een zware en zeldzame vorm van kanker, maar desondanks besloot Het Parool de presentator niet te sparen. Daarvoor vindt de krant de handelingen waarvan hij wordt beticht te ernstig.

Drie mannen hebben aangifte gedaan omdat Den Besten hun foto’s anderhalf jaar lang zou hebben misbruikt op homodatingapp Grindr. De krant zag de zeer expliciete chatgesprekken in die Den Besten voerde terwijl hij zich voordeed als de drie mannen. Die werden geregeld aangesproken door mannen die dachten met hen te hebben gesproken en kampen nu met psychische problemen. “Zij denken dat ik elk weekend orgies organiseer,” zei een van hen. De zaak wordt onderzocht op stalking, identiteitsfraude en smaad of laster. Maar schuldig of niet: de naam van Den Besten is flink besmeurd.

Entertainment
  • NL Beeld, ANP