Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Youp kraakt tv-presentator af: 'Een gezellige cancelling van de kneus in kwestie'

Tim en Youp zijn geen vrienden. En dat zullen ze waarschijnlijk ook nooit worden.

Youp van 't Hek

Het is weleens beter gegaan met Tim den Besten (36). Vorige week maakte zijn management bekend dat de NPO-presentator aan een zeldzame vorm van kanker lijdt. Niet lang erna kwam het Parool ineens met een artikel over Den Besten, waarin drie slachtoffers stelden dat hij hun identiteit heeft misbruikt op de homo-datingapp Grindr. "Mensen denken dat ik elk weekend orgies organiseer", aldus een van de vermeende slachtoffers in de krant.

Een vreemde situatie dus. Enerzijds is Den Besten volgens zijn manager ernstig ziek, anderzijds is hij nu verdachte in een zaak rondom het identiteitsfraude. Iets dat bij sommigen twijfel zaait. Zo zei Johan Derksen in een VI-uitzending al dat hij niet hoopt dat Tim zijn kanker veinst.

'Mediatrut'

Iemand die geen enkele medelijden heeft? Youp van t' Hek. Eerder maakte de cabaretier Tim den Besten al uit voor 'mediatrut'. Dit nadat de presentator huilend op tv verscheen omdat hij tijdens de Pride-optocht 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht' had gezongen. Brullend en snikkend vertelde Den Besten toen dat hij het zo erg vond om nu als racist uitgemaakt te worden. De woke-brigade viel namelijk massaal over het woordje 'knecht'.

En ook deze keer houdt Van 't Hek zich niet in. In een NRC-column komt de professionele grappenmaker terug op het Pride-incident en de publieke huilbui van Den Besten. "Dit was een soort woke-psychose", aldus Van 't Hek. "Je kunt in deze wonderlijke tijden ook te veel deugen."

Over 'Grindr-gate' zegt Youp het volgende: "Ik was eigenlijk wel toe aan een seksueel getint BN’er-schandaaltje. Het leed van een eenzame zielenpiet dat ongetwijfeld uitdraait op een gezellige cancelling van de kneus in kwestie."

Je moet volgens van 't Hek als BN'er 'beter op je lul letten', want voor je het weet ben je wekenlang het onderwerp van gesprek in allerlei roddelprogramma's.

Entertainment
  • Media Courant, NRC
  • NL Beeld / Arjo Frank