Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Youp van 't Hek sneert naar collega-BN'er: 'Cameraverslaafde bejaarde'

Hij mag dan zelf 69 zijn, maar dat houdt de cabaretier niet tegen om een collega-grijsaard bij de enkels af te zagen.

Youp van 't Hek

Youp richt zijn pijlen af en toe op een collega-BN'er. Zo noemde hij Femke Halsema ooit een 'mantelpaktrut' omdat de cultuursector dicht moest tijdens corona en bedacht hij een passende straf voor graaier 'Sywert van Lienden', namelijk: de hele dag naar Lil Kleine luisteren in de gevangenis.

Kortom, of het nou aan een talkshowtafel is, of in een column, Youp gaat er vaak met gestrekt been in. Net zoals in een recent stukje in de VARAgids.

'Beklemmend soort medelijden'

Daarin haalt de man met de ronde glazen namelijk flink uit naar Maarten van Rossem, de historicus die de laatste jaren behoorlijk vaak op de beeldbuis te zien is. Als eenkoppige jury van De Slimste Mens, bijvoorbeeld. Maar ook in programma's als Hier zijn de Van Rossems en recentelijker: Wortelboer en Van Rossem, dat hij samen met BNN-presentatrice Emma Wortelboer maakt.

En over dat laatste programma heeft Youp wel een mening. "De cameraverslaafde bejaarde doolde met een jong ding, dat ook veel aandacht nodig heeft door een mislukt televisieprogramma, en een beklemmend soort medelijden greep me bij de keel", aldus Van 't Hek, die 'medelijden met beiden' heeft.

"Ik keek vooral naar de cameraverslaafde bejaarde, die ooit hoogleraar was", vervolgt hij, "en vroeg me af wie zijn adviseurs zijn. Is er nog een vrouw die hem succes wenst als hij voor deze onzin op pad gaat?"

'Heel erg zielig'

Youp vraagt zich in de VARAgids af voor wie dit programma 'in godsnaam wordt gemaakt'. Tot slot geeft hij Van Rossem nog ongevraagd advies. Van de ene oude grijze BN'er voor de andere, zullen we maar zeggen: "Niet meer doen. Het is namelijk zielig. Heel erg zielig."

In het programma van Maarten van Rossem (79) en Emma Wortelboer (26) gaan de twee op zoek naar generatieverschillen. Dit aan de hand van verschillende thema's zoals vakantie, seks en ga zo maar door. Zo zagen kijkers de historicus in een van de eerste afleveringen een 'satisfyer' tegen z'n neus drukken.

Entertainment
  • VARAgids, Shownieuws
  • NL Beeld / Arjo Frank