Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen sneert naar Maarten van Rossem: 'Zoutzak'

De KRO-NCRV maakte maandag bekend dat Philip Freriks in 2025 zal stoppen als presentator van De Slimste Mens. Maarten van Rossem wil echter verdergaan als juryvoorzitter, maar Johan Derksen is het daar niet mee eens.

Johan Derksen

Herman van der Zandt zal vanaf 2025 het stokje overnemen op verzoek van Freriks zelf. Van Rossem heeft altijd gezegd dat hij zou stoppen als Philip zou stoppen, maar komt daar nu op terug.

In de zomer waren er al geruchten dat Van der Zandt de quiz zou overnemen, omdat hij de overstap gaat maken naar KRO-NCRV. Dit werd toen ontkend door Maarten. Hij sprak zelfs over leeftijdsdiscriminatie.

Nu Herman toch het programma gaat overnemen, vindt Johan Derksen dat Van Rossem solidair moet zijn en ook moet opstappen. Dat vertelt De Snor in Vandaag Inside.

Hij vindt het heel gek dat de juryvoorzitter moord en brand heeft geschreeuwd over een eventuele vervanging terwijl het allemaal in overleg met Freriks is gegaan: "Dus die heeft hem niet uitgelegd wat er aan de hand was", concludeert Derksen. "Maarten heeft zich vreselijk laten kennen; die wil daar niet weg. Maar Maarten kan niet anders dan solidair zijn. Die kan niet blijven zitten."

Zoutzak

Aan De Telegraaf vertelt de juryvoorzitter dat hij nog wel even door wil gaan bij de quiz: "Met een zuurstoftankje achter mijn stoel hoop ik het nog dertig jaar vol te houden," vertelt hij aan de krant.

Derksen vindt echter dat Van Rossem ook wel aan vervanging toe is: "Hij hangt daar als een zoutzak in die stoel." De besnorde analist vindt dat Freriks een betere indruk maakt: "Hij is, ondanks zijn leeftijd, nog hartstikke fit. Die doet het uitstekend," besluit Derksen.

Entertainment
  • Vandaag Inside, KRO-NCRV, De Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots