Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen over Tim den Besten: ‘Die heeft altijd een grote bek’

Tim den Besten heeft de woede van heel woke Nederland over zichzelf afgeroepen door een sinterklaasliedje te zingen tijdens de Canal Parade. De presentator, die zelf normaal grofgebekt is, lijkt nu heel wat moeite te hebben met de kritiek. Johan Derksen vindt daar wel wat van.

Johan Derksen over Tim den Besten: ‘Die heeft altijd een grote bek’

Johan Derksen is natuurlijk geen vreemde van Sinterklaas-gerelateerd drama. Toen hij op tv een grapje maakte over Akwasi en zwarte Piet, kreeg hij meteen bootladingen commentaar over zich heen. Derksen werd er destijds wat chagrijnig om en even leek het einde van VI nabij, maar uiteindelijk bleef de schade beperkt

Bij Tim den Besten gaat het allemaal net even wat anders. Nadat de presentator bij Canal Pride een sinterklaasliedje zong, kwam hij onder vuur te liggen. Derksen snapt de ophef niet. “Ja, kijk, wat die jongen gedaan heeft, heeft hij een beetje naïef gedaan en niet met kwade bedoelingen. Dan zijn er weer mensen… Omdat hij het woord knecht uitspreekt, dan is dat weer racistisch. Joh, een storm in een glas water, het gaat nergens over.”

Excuses

Na het incident verscheen Tim in tranen bij Radio 1 om zijn excuses te doen. Die hysterische reactie was volgens Derksen niet de juiste aanpak “Dan moet je een grote jongen zijn, want dan krijgt hij heel Nederland over zich heen, en dat is heel onredelijk, maar dan gaat hij op de tv tranen met tuiten zitten huilen tijdens zijn excuses.”

Volgens Derksen zou de presentator het anders aan moeten pakken. “Dan denk ik: nou, Tim, je hebt zó’n waffel in iedere talkshow en je hebt het allemaal uitgevonden, wees nou ook eens een keer een grote jongen wanneer je zelf een draai om je oren krijgt.”

Begrip heeft De Snor wel voor de situatie. “Die jongen is in paniek. Die heeft altijd een grote bek en durft alles te zeggen als hij daar aan zo’n tafel zit, maar nu krijgt hij er zélf eens van langs. Als dat de eerste keer is dan schrik je wel even. Ik ben er zo langzaamaan aan gewend, maar dan schrik je even. Dan moet je een grote jongen zijn.”

Entertainment
  • BrunoPress