Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Is Jeroen van der Boom de 'rat' waar Gordon het over had? De zanger reageert

Volgens Gordon is in ieder geval één van zijn oude Toppers-collega's een rat. Jeroen van der Boom reageert op de geruchten.

Jeroen

Goor was tot 2011 onderdeel van De Toppers. Ook Gerard Joling en opper-Topper René Froger waren destijds (en nog steeds) onderdeel van de act, en in 2009 werd Jeroen van der Boom toegevoegd. Vandaag de dag bestaat De Toppers uit Froger, Joling, Van der Boom en Jan Smit.

Gordons exit

Waarom Gordon na zes jaar uit de zeer succesvolle formatie stapte, is nog steeds niet helemaal duidelijk. In eerste instantie gaf hij aan te willen stoppen op het hoogtepunt. Daarnaast zei hij dat hij zich wilde focussen op andere projecten. En in 2017 beweerde Goor ineens dat René Frogers vermeende drankprobleem de reden van zijn exit was.

"Ik heb de meest afschuwelijke dingen meegemaakt, die man (René Froger, red.) heeft zo'n enorm drankprobleem. Alles en iedereen wordt verrot gescholden", aldus de zanger enkele jaren geleden tegen de Belgische krant HLN. "Het is angstaanjagend."

Volgens Gordon hadden Joling en Van der Boom ook een probleem met Frogers gezuip, maar 'die spelen mooi weer. Maar elke keer als ik ze op televisie zie, dan weet ik precies hoe het is: monsterlijk'.

Rattenstreek

In zijn nieuwe reallifeshow wordt Gordon gevraagd naar een eventuele comeback bij De Toppers. Een hereniging ziet de zanger echter niet zitten, zegt hij. "Daar is teveel voor gebeurd."

Volgens Gordon moet hij 'met lede ogen aanzien dat degene die echt de grootste rat is, de smerigste rattenstreken heeft uitgehaald, de smerigste dingen heeft gedaan, waar iedereen intuint, en dat iedereen die maar leuk vindt."

Goor stelt dat de waarheid ooit wel naar buiten komt. "Want je kan daar niet mee wegkomen in je leven."

Jeroen reageert

In de uitzending van Dit Ben Ik: Gordon wordt het niet duidelijk over wie de zanger het heeft. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat Gerard Joling Gordons 'rat' is, aangezien de twee al vaker met elkaar overhoop lagen. Maar wat betreft Goors uitspraken over Frogers vermeende drankprobleem is het ook niet uit te sluiten dat het over René gaat. Of is het toch Jeroen van der Boom, die van 2009 tot 2011 met Gordon bij De Toppers werkte.

Dat laatste lijkt Van der Boom sterk, laat hij weten in de Oranjezomer-uitzending van afgelopen zondag. Presentatrice Hélène Hendriks wil weten hoe de vork in de steel zit en voelt de Jij Bent Zo-zanger aan de tand.

"Over wie het gaat? Ik heb geen idee. Dat vragen we ons allemaal af", aldus Van der Boom, die naar eigen zeggen afgelopen zomer nog contact had met Gordon. "Volgens mij zijn wij oké, dus ik kan me niet voorstellen dat dit over mij gaat."

Entertainment
  • Oranjezomer, Dit Ben Ik: Gordon, Shownieuws, HLN
  • NL Beeld / Patrick van Emst