Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gordon nog altijd aan de drank en drugs: 'De draak moet gevoerd worden'

Toch niet Never Nooit Meer alcohol en verdovende middelen voor Gordon, die enige tijd geleden nog zijn tijd doorbracht in een afkickkliniek. 

Gordon

Goor is sinds kort iedere vrijdag te zien op de beeldbuis in zijn realityshow Dit ben ik: Gordon op SBS6. Om kijkers te lokken, plaatst de zanger om de haverklap een kort fragment uit de eerstvolgende aflevering op Instagram. Zo ook vrijdagochtend, toen hij een video online slingerde waarin hij toegeeft nog altijd alcohol te drinken en drugs te gebruiken.

Een van de filmers van de serie vraagt of de zanger bang is om een terugval te krijgen na zijn periode in een afkickkliniek, zo is te zien in het fragment.

"Ik zal je vertellen, die angst is weg, want ik weet sowieso dat ik af en toe terugval", antwoordt hij. "Ik moet je ook heel eerlijk zeggen dat ik het af en toe nodig heb."

Volgens Goor heeft dit echter niks te maken met drugs of alcohol, maar met zijn eigen persoonlijkheid.

"Soms moet de draak gevoerd worden, want anders is hij niet te houden", licht Gordon toe.

De zanger zelf geeft aan er geen moeite mee te hebben en zich er ook niet voor te schamen. Volgens Gordon heeft hij er 'een balans' in gevonden en dat heeft hij naar eigen zeggen te danken aan die kliniek waar hij heen ging om van al het spul af te komen.

Wanneer de interviewer hem erop wijst dat er van verslaafden wordt verwacht het spul nooit meer met een vinger aan te raken als ze zijn afgekickt, heeft Gordon ook hier een antwoord op: "Ik geloof niet dat ik echt verslaafd ben."

Verder geeft de zanger in het fragment aan geen tekst en uitleg te willen geven, maar zoals degene achter de camera ook al opmerkt: dat is precies waar hij mee bezig is in het filmpje.

Veel kritiek

Hoewel de eerste aflevering van de realityshow nog maar een week geleden werd uitgezonden, is de serie al de hele week onderwerp van gesprek in de media. Verschillende BN'ers lieten zich afkeurend uit over de zanger, maar ook producent van de realityserie John van den Heuvel kreeg bakken aan kritiek over zich heen. Vooral nadat hij Gordon bij Renze Klamer aan tafel constant liep te verdedigen, werd de misdaadverslaggever hard aangepakt door Johan Derksen.

De vrijdagavonden op de zender van mediamagnaat John de Mol zijn wat dat betreft verre van saai tegenwoordig, want na Dit ben ik: Gordon is Vandaag Inside zien, inclusief de ongezouten meninkjes over Gordons show.

Entertainment
  • Instagram, Dit ben ik: Gordon
  • NL Beeld / Patrick van Emst