Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Te land, ter zee en in de lucht' keert officieel terug op de buis

Het is zo'n 50 jaar geleden dat de eerste aflevering van het programma verscheen.

Te land, ter zee en in de lucht

Goed nieuws voor alle fans van Te land, ter zee en in de lucht: na veertien jaar komt het programma eindelijk weer terug op televisie. Met als presentator niemand minder dan Ruben Nikolai.

Efteling

“Ik mag hier vertellen dat RTL 4 aankomende zomer vier afleveringen gaat opnemen van Te land, ter zee en in de lucht’’, aldus Ruben Nikolai zondagavond in het programma Beste kijkers. Wanneer het nieuwe seizoen precies te zien is, is nog niet bekend. Wel weten we dat het programma wordt opgenomen in de Efteling. De insteek blijft hetzelfde: kandidaten moeten met een zelfgemaakt voertuig een parcours afleggen. Lachen televisie dus.

Verschillende namen en presentatoren

Te land, ter zee en in de lucht kent een lange geschiedenis. Het programma was in 1973 voor het eerst te zien, maar heette toen nog Vlieg er eens uit. De naam werd vijf jaar later veranderd in Te land, ter zee en in de lucht. De presentatie was door de jaren heen in handen van Willem van Kooten, André van Duin, Jack van Gelder en Ron Boszhard.

Jack van Gelder

Jack van Gelder hoopte al op een comeback. “In principe vond ik alles leuk. Dat is het grote gegeven van Te land, ter zee en in de lucht. Dat alles leuk is. De inzet van de mensen, dat het in elkaar stort: alles bij elkaar is het een onbekommerde, gezellige sfeer. Dat straalt van het programma af,” vertelde hij onlangs. Hij zei ook dat hij graag de presentatie op zich zou nemen, maar die klus is dus naar Ruben Nikolai gegaan.

Later deze week kunnen mensen zich aanmelden voor het nieuwe seizoen.

Entertainment
  • Tips en Weetjes
  • NL Beeld / Regiofotografie