Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Verkrachter' Maxime Meiland: 'Ik ben als persoon misbruikt voor haar boek'

Het is onrustig rondom de Meilandjes. De vermeende verkrachter van Maxime Meiland heeft aangifte tegen haar gedaan vanwege smaad en laster.

Maxime Meiland

Maxime, dochter van de altijd hysterische Martien Meiland, onthulde in haar - in maart 2023 - uitgekomen biografie dat ze seksueel is misbruikt toen ze 15 jaar was. Het ging om een verkrachting door iemand die ze omschrijft als 'ex-bajesklant'.

Aangifte tegen Maxime

De vermeende verkrachter van Maxime vertelde onlangs zijn kant van het verhaal aan Story. Hij beweert dat het heel anders is gegaan die bewuste avond: "Maxime zat naast me op het bankje, we hielden elkaars hand vast en begonnen aan elkaar te zitten." De man laat weten dat zowel hij als Maxime 15 jaar oud waren destijds.

De man waar het om gaat, heeft aangifte gedaan tegen de jongste dochter van de Meilandjes. Hij beweert namelijk dat de vrijpartij met goedkeuring van beide kanten was. Hij eist daarom ook dat het boek van Maxime uit de handel wordt gehaald.

Op Radio 538 heeft Maxime kort gereageerd op de aangifte. Ze kan er alleen weinig over zeggen omdat ze een advocaat in de arm heeft genomen: “Ik wil natuurlijk eigenlijk heel veel zeggen, maar dat mag nog niet, dus ik hou me rustig.”

Humberto Tan

Bij het verschijnen van het boek sprak Maxime bij Humberto over het boek en ook deze passage kwam aan bod. De man die haar verkracht zou hebben is pissig over dit interview. Hij vindt dan ook dat de media iemand niet zomaar op zijn of haar woord moeten geloven. “Ik ben als persoon misbruikt voor een commercieel boek, haar boek”, vertelt de man. “Het voelt echt als een klap in het gezicht”, gaat hij verder.

Ook laat de ‘verkrachter’ weten dat hij het kwalijk vindt dat talkshows het verhaal maar klakkeloos overnemen. Hij vindt dat de media alles maar voor waarheid aannemen: “Een “Humberto Tan had ook gewoon moeten zeggen: ‘Maar Maxime, je kunt zoiets toch niet zomaar vertellen in mijn talkshow, zonder aangifte of bewijs?'”

Het valt de vermeende verkrachter ook op dat Maxime nooit aangifte heeft gedaan bij de politie. Hij denkt dat Maxime wel door heeft dat het dan een valse aangifte zou zijn en dat is strafbaar. “Er waren zo veel mensen bij die nacht. Er zijn wel zes getuigen, zodat zij ook weet: als ik dit verhaal aan de politie vertel, dan krijgt het gevolgen, want het klopt niet”, besluit hij.

Entertainment
  • Story, Radio 538, MediaCourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst