Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Verkrachter' Maxime Meiland doet aangifte wegens smaad en laster: 'Zat bovenop me'

De vermeende verkrachter van Maxime Meiland gaat aangifte doen tegen de reality-ster wegens smaad en laster.

Maxime Meiland

Maxime, dochter van de altijd hysterische Martien Meiland, onthulde in haar - in maart 2023 - uitgekomen biografie dat ze seksueel is misbruikt toen ze 15 jaar was. Het ging om een verkrachting door iemand die ze omschrijft als 'ex-bajesklant'.

Uit vrije wil

De man vertelde onlangs zijn kant van het verhaal aan Story. Hij beweert dat het heel anders is gegaan die bewuste avond: "Maxime zat naast me op het bankje, we hielden elkaars hand vast en begonnen aan elkaar te zitten." De man laat weten dat zowel hij als Maxime 15 jaar oud waren destijds.

De vermeende dader zegt dat de twee daarna de bosjes in zijn gegaan. Zelf was hij naar eigen zeggen onervaren. Maxime zou het initiatief hebben genomen en begon "dingen bij mij te doen, als je begrijpt wat ik bedoel...", zo is te lezen in Story. Ook zegt hij dat de twee betrapt werden terwijl ze seks hadden. "In haar boek zegt ze niet dat die jongens ons betrapten en met eigen ogen zagen dat het seks uit vrije wil was. Ze zat bovenop me, dat was geen verkrachtingssituatie."

Maxime heeft in haar biografie echter iets heel anders beweerd. Zij schrijft dat ze de bosjes in werd getrokken door de vermeende dader en door hem werd uitgekleed: "Zijn speeksel droop langs mijn wang. Ik weet nog goed dat ik opzij keek en de schaapjes in de wei zag lopen. Dat beeld zal ik mijn hele leven nooit meer vergeten", schrijft ze.

Aangifte

De mogelijke verkrachter van Maxime beweert overigens ook dat hij bedreigd is door haar. Zo zou Meiland een mes op hem hebben gericht tijdens een feestje waar ze elkaar tegenkwamen. Daarnaast zou hij na het verschijnen van het boek een brief hebben geschreven aan Martien en Erica. Hij beweert dat de ouders van Maxime hier nooit op hebben gereageerd.

Nu heeft de mogelijke verkrachter zelf aangifte gedaan tegen Maxime vanwege smaad en laster. Ook heeft hij advocaat Peter Schouten ingeschakeld. De ex-gevangene wil dit conflict juridisch uitvechten met dochter Meiland. Dat schrijft het AD. Hij eist onder andere dat de biografie van Maxime uit de handel wordt gehaald.

De ex-bajesklant heeft maandag een sommatie gestuurd aan Maxime, de biograaf Jan Dijkgraaf en de uitgeverij Osjato. De betrokkenen hebben tot woensdag 17:00 uur de tijd om hierop te reageren. De familie Meiland heeft nog niets van zich laten horen.

Entertainment
  • AD, Story
  • NL Beeld / Patrick van Emst