Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Nieuwkerk maakt tv-comeback: dit gaat de presentator straks doen bij RTL

Per 1 januari is de presentator weer onder de pannen.

Matthijs van Nieuwkerk

Het heeft even geduurd, maar Matthijs van Nieuwkerk keert terug op tv. Dit keer bij de commerciëlen van RTL, aldus de Telegraaf.

Gecanceld

De presentator was bij de publieke omroep uit de gratie geraakt na berichtgeving van het NRC. In een uitgebreid artikel beweerden oud-DWDD-redactieleden dat er een 'angstcultuur' geheerst zou hebben onder Van Nieuwkerk. Volgens de medewerkers zou de presentator onder meer woede-uitbarstingen hebben gehad en iemand op z'n knieën excuses hebben laten aanbieden nadat diegene een fout had gemaakt tijdens een uitzending.

Na de publicatie werd Matthijs gecanceld door de NPO. Hij verloord Het zijn klusjes als presentator van De Top 2000 Quiz en De Top 2000 à Go-Go. Ook ging de presentator door het stof in een nieuw NRC-artikel. Daarin bood hij nederig zijn excuses aan. Ondertussen loopt er nog een onderzoek naar zijn functioneren als DWDD-leider.

Contract van 4 jaar

Maar Van Nieuwkerk wacht de conclusies van dat rapport niet af. Gisteravond werd namelijk duidelijk dat de presentator aan de slag gaat bij RTL. In een persverklaring bestempelt hij de zander als 'een uitgestoken hand'. De voormalig DWDD-ster tekent per 1 januari voor 4 jaar.

Wat hij gaat doen bij de commerciële zender? "Om te beginnen krijg ik de kans om op zondagavond de week af te sluiten", verklaart Van Nieuwkerk. Hoe dat er precies uit komt te zien, blijft geheim, maar er zal veel met muziek worden gedaan, zo onthult de 63-jarige Amsterdammer. "Daarnaast praten we over een aantal andere programma’s voor RTL, maar zeker ook voor Videoland."

De streamingsdienst valt ook onder de RTL-paraplu en is volgens Van Nieuwkerk 'een prachtig podium voor reportages of portretten'.

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Heukers Media