Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruud Gullits bloedeigen kinderen eisen een half miljoen euro van hun pa

Er zijn talloze families waar gedonder is over geld en bij bekende Nederlanders is dat niet anders. Nu is het weer Ruud Gullit die de portemonnee zou moeten trekken.

Ruud Gullit

De eisers: de Italiaanse zoon en dochter van de ex-voetballer. Zij willen 500.000 euro van hun vader. De moeder van Quincy en Chayenne is voormalig voetbalster en model Christina Pensa. De twee waren 6 jaar met elkaar getrouwd.

Alimentatie

In 2000 kwam het tot een echtscheiding. De rechter bepaalde toen dat Gullit 8 miljoen lire per maand aan alimentatie moest betalen. In 2010 werd dit 7.200 euro per maand. De familie was een rechtszaak begonnen tegen de voetballer vanwege het niet nakomen van ouderlijke verantwoordelijkheden.

Nu eisen de kinderen van Christina 500.000 euro. Volgens hen zou Gullit nooit een cent alimentatie hebben betaald aan de familie. Het gaat volgens Quincy en Chayenne niet alleen om het geld maar ook om de houding van hun vader. Dat vertellen zij aan La Repubblica.

Slechte vader

De advocaat van de kinderen laat weten dat zij vooral teleurgesteld zijn omdat hun vader totaal uit hun leven is verdwenen. Ze stellen dat Ruud het laat afweten in het onderhouden van het contact: "Onze vader is niet alleen vanuit economisch oogpunt totaal ongeïnteresseerd in ons, maar heeft ook alle relaties met ons verbroken."

Zo beweren zij dat Ruud nooit geïnteresseerd is geweest in zijn Italiaanse kinderen: "Hij heeft elk contact met ons jaren geleden al verbroken. Hij reageert niet eens op de kerstkaarten die we elk jaar sturen."

Ook zou hij zijn kinderen hebben gebruikt om geruchten over hem als slechte vader te ontkrachten. Zo werden al zijn zes kinderen, uit al zijn huwelijken, uitgenodigd op Ibiza. Zonder dat zij dit wisten, aldus Quincy en Chayenne, stonden allerlei fotografen op hen te wachten. Volgens de kinderen was het contact destijds zo slecht dat ze de uitnodiging kregen via een berichtje op Facebook.

Het is overigens niet de eerste keer dat de oud-voetballer gedoe heeft met de alimentatie. Zo scheidde hij in 2015 van Estelle Cruijff na een huwelijk van 12 jaar. Ook hier moest een rechter aan te pas komen omdat de twee het niet eens konden worden over de alimentatieregeling.

Sport
  • La Republlica
  • NL Beeld / Proshots