Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mary Borsato reageert op gerucht dat zoon Marco naar Italië wil emigreren na rechtszaak

De carrière van Marco Borsato staat al lang stil. En volgens de geruchten zou de zanger 'm zelfs naar Italië willen peren. Moeder Mary reageert.

Borsato

“Nou, dat is flauwekul schat", reageert Mary, de moeder van de inmiddels door velen uitgekotste Marco Borsato, op vragen van Shownieuws. De showbizz-verslaggever voelt moeder Borsato aan de tand over een eventuele verhuizing van Marco naar Italië. Marco's vader Roberto - overleden in 2009 - was Italiaans en de Dromen Zijn Bedrog-man zong voordat hij in Nederland en België doorbrak ook in het Italiaans.

Maar een plan om binnenkort naar het land van de pasta's en pizza's te verhuizen is er niet, aldus Mary Borsato.

"Ja, misschien een keer op vakantie", zegt ze. "Nee, hij gaat echt niet naar Italië. Nee hoor. Tenminste, daar heb ik nooit iets over gehoord, maar ik denk dat ze een vakantie bedoelen."

De Shownieuws-man maakt duidelijk dat het om een emigratieplan gaat, als de zedenzaak tegen de zanger erop zit hier in Nederland.

"Daar is niets van waar", zegt Mary stellig. "We houden hem lekker hier."

Duurt lang

In december 2021 werd er aangifte tegen Borsato gedaan. Het vermeende slachtoffer is de dochter van een oud-medewerker van de zanger. De moeder hielp Marco Borsato onder andere tijdens 'fanclubdagen'. De dochter is inmiddels meerderjarig, maar beweert dat ze als kind - tussen 2014 en 2019 - betast werd door Borsato. Dit terwijl hij een soort huisvriend zou zijn geweest. Een deel van het bewijs in de zaak bestaat uit passages uit oude dagboeken van het meisje.

Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet helemaal duidelijk. In maart van dit jaar bracht het advocatenechtpaar Knoops naar buiten dat de zaak naar 2025 wordt getild. Terwijl er jaren geleden al aangifte werd gedaan.

Moeder Borsato zegt dat het lange wachten op de zaak behoorlijk aan Marco vreet. En aan zijn kinderen, Jada (21), Luca (25) en Senna (22).

"We praten er gelukkig ook niet over", legt Mary uit. "Dat is een regel. Dat hebben we afgesproken."

Entertainment
  • Media Courant, Shownieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst