Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kees van der Spek gelooft bekentenis Joran van der Sloot niet

Joran van der Sloot heeft na 18 jaar bekend dat hij Natalee Holloway vermoord heeft. Kees van der Spek gelooft dit echter niet.

Kees van der Spek

Van der Spek deed samen met Peter R. de Vries jarenlang onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway. Zij maakten samen voor SBS6 onder andere de uitzending met een verborgen camera waar Van der Sloot uitspraken deed over de verdwijning van Holloway. Hiermee wonnen ze zelfs een Emmy Award in 2008.

Joran heeft nooit toegegeven haar vermoord te hebben. Hij heeft in de uitzending van De Vries - met verborgen camera - alleen verteld dat hij het lichaam heeft weggemaakt nadat zij onwel werd. Van der Spek laat weten dat dat geen moordbekentenis is. Kees denkt dan ook dat dat de waarheid is. De misdaadverslaggever denkt dat Joran alleen heeft bekend om er zelf beter van te worden. "Op die manier kan hij een deal met justitie sluiten", vertelt de journalist op NPO 3FM.

Strafvermindering

De presentator laat weten dat Joran ten opzichte van dit soort zaken een schaker is. "In Aruba is de zaak verjaard, hij was toen minderjarig", vertelt de misdaadjournalist. "In Amerika kan hij een deal sluiten met justitie voor strafvermindering, maar dan moet hij er wel een schepje bovenop doen."

In 2005 verdween Natalee Holloway op het tropische eiland, Aruba. Alle vingers wijzen al jaren naar de Nederlander, Joran van der Sloot. Vandaag - zo'n 18 jaar later - wordt wereldkundig gemaakt dat Van der Sloot bekent dat hij de 25-jarige Holloway heeft vermoord. Of hij ook gaat vertellen, waar hij Natalee na de moord heeft achtergelaten, is nog niet duidelijk.

Misdaad
  • RTL Boulevard, NPO 3FM
  • NL Beeld / Patrick van Emst
  • YouTube