Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peter R. de Vries-tapes: 'Khalid Kasem had contact met Ridouan T.'

Het AD heeft eindelijk meer informatie gepubliceerd over de geheime Peter R. de Vries-opnames. Daaruit zou blijken dat Khalid Kasem contact had met Ridouan T. op het moment dat laatstgenoemde vermoedelijk nog op de vlucht was.

Khalid Kasem

De eerste geluidsopnames van Peter R. de Vries waren al redelijk explosief. Het Algemeen Dagblad heeft tapes in handen waaruit zou blijken dat BNNVARA-presentator en voormalig advocaat Khalid Kasem de omkoping van een ambtenaar toegaf aan Peter R. de Vries. Dat zou gebeurd zijn in de tijd dat Kasem nog werkzaam was als advocaat bij het kantoor van de misdaadverslaggever.

Daarna kwam het nieuws naar buiten dat het AD meer tapes in handen heeft met gevoelige informatie. De krant wilde daar ook over schrijven, maar Royce de Vries probeerde daar een stokje voor te steken. Dit zou een gevaar voor de veiligheid vormen. De rechter besloot echter dat het AD alsnog tot publicatie mocht overgaan. Dat is vanavond gebeurd.

Ridouan T.

'Opname met Peter R. de Vries onthult: Khalid Kasem had contact met Ridouan T.', kopt AD.nl. De advocaat zou in contact hebben gestaan met de inmiddels veroordeelde topcrimineel. Het contact heeft mogelijk plaatsgevonden op het moment dat T. nog voortvluchtig was.

Kasem en Ridouan T. hebben bij elkaar in de klas op de basisschool gezeten. En de advocaat kwam al eerder onder vuur te liggen omdat hij ervan werd beschuldigd informatie te hebben gelekt naar de organisatie van T. Kasem heeft dit altijd ontkend. Evenals het feit dat hij Ć¼berhaupt contact had met Ridouan T. of mensen uit zijn directe criminele kring.

Jeugdvriend

Het feit dat Kasem met Ridouan T. op school zat, was dus al jaren bekend, maar in de Peter R. de Vries-tapes zou ook te horen zijn dat Khalid Kasem Shurandy S. 'een jeugdvriend' noemt. Deze Shurandy S. is de moordenaar van de broer van Nabil B. "Het zijn allemaal jongens met wie ik opgegroeid ben, dus dat maakt het wel gek", zou Kasem gezegd hebben.

Nabil B. is kroongetuige in het Marengo-proces, de zaak waarin Ridouan T. laatst tot levenslang is veroordeeld. Tijdens het proces werden niet alleen Nabil B's broer en zijn advocaat Derk Wiersum vermoord, maar ook kroongetuige-adviseur Peter R. de Vries.

In de opnames zou Kasem tevens hebben gezegd dat hij als advocaat heeft gewerkt voor maffiabaas Raffaele Imperiale, die volgens justitie mogelijk zakendeed met Ridouan T.

Mochten de nieuwe aantijgingen van het Algemeen Dagblad kloppen, dan zou dit zeer pijnlijk zijn voor Khalid Kasem. Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar aanleiding van de eerste publicatie van het AD. Het is afwachten wat de gevolgen zullen zijn van de nieuwe onthullingen.

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / Heukers Media