Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jongen (6) overleden: 'Langdurige mishandeling door vader doodsoorzaak'

Op beelden is te zien hoe de vader zijn zoon op walgelijke wijze mishandelt.

Rechtbank

Vader Christopher Gregor uit het Amerikaanse New Jersey staat terecht voor de moord op zijn bloedeigen zoon Corey Micciolo. Het 6-jarige jongetje werd voor langere tijd mishandeld en overleed in 2021. Na twee forensische onderzoeken kwam de schokkende conclusie naar buiten dat Corey is vermoord.

Schokkende beelden

Tijdens de rechtszaak werden afgrijselijke beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe Gregor zijn zoon meerdere malen dwingt om op een loopband te rennen. De vader zou zijn kind te dik hebben gevonden. Op de video is te zien hoe Corey herhaaldelijk van de loopband afvalt doordat hij door zijn benen zakt. Vader Christopher Gregor blijft ondanks het vallen de helling en snelheid op het apparaat verhogen.

Beroerte

De moeder van het jongetje, Breanna Micciolo, was al jaren niet meer samen met Gregor en zorgde de eerste vier levensjaren van Corey voor hem in haar eentje. Vader Gregor kwam later weer in beeld. In de rechtbank vertelde Micciolo hoe zijn meermaals meldingen heeft gedaan wegens mishandeling bij de kinderbescherming. Echter werd moeder Breanna niet serieus genomen.

In het jaar van overlijden heeft Breanna haar ex nog gevraagd om met hun zoon naar een arts te gaan. Bij de arts biechtte Corey op dat hij van zijn vader op de loopband moest rennen, aangezien zijn vader hem te zwaar vond. Eén dag na dit bezoekje kreeg het 6-jarige jongetje te maken met opmerkelijke klachten. In het ziekenhuis bleek uit een scan dat Corey een beroerte had gehad.

Na zijn dood deed een patholoog onderzoek naar het lichaam van het jongetje en deed enkele opmerkelijke bevindingen. Zo bleek dat Corey kneuzingen had bij zijn hart en lever. Toch, ondanks deze bevindingen oordeelde de patholoog dat de doodsoorzaak onbekend was.

Forensisch patholoog

Wanneer een andere patholoog nogmaals het lichaampje van Corey onderzocht, stelde hij een hele andere doodsoorzaak vast, namelijk: moord door langdurige mishandeling. De verwondingen waren velen malen erger dan voorheen geschetst was. Een scheur in het hart, longkneuzing, scheur en kneuzing aan zijn lever. Maar daarnaast ook nog bloedvergiftiging en een acute ontsteking.

Vader Christopher werd in 2022 opgepakt op verdenking van de moord op zijn zoon. Gregor blijft er echter bij dat de beroerte de doodsoorzaak is geweest en dat hij onschuldig is. Om deze reden sloeg hij de schikking van 30 jaar gevangenisstraf af, maar op dit moment hangt hem een levenslange straf boven zijn hoofd.

Misdaad
  • YouTube, De Telegraaf
  • Adobe Stock