Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe verdachte (46) in zaak rondom 'Bolle Jos' blijkt bekende van rapper Lil' Kleine

Dinsdagochtend heeft een arrestatieteam een 46-jarige man in Eindhoven opgepakt. Hij wordt ervan verdacht contact te hebben met de meest gezochte man van ons land, Jos L., alias 'Bolle Jos'.

Jos L. en Lil Kleine

Het Algemeen Dagblad meldt dat het zou gaan om de bodyguard, Vivian L.P., van rapper Lil' Kleine. Hij werd aangehouden in zijn woning in Eindhoven op verdenking van drugshandel en witwassen. Direct na de arrestatie werd het huis van de verdachte doorzocht.

Vivian zou binnen het criminele circuit ook wel bekend staan als 'Fifi'. Naast de woning van L.P. is er ook een loods in Nuenen doorzocht. Er werden na het onderzoek in de woning en de loods onder andere vier cryptotelefoons en drie horloges in beslag genomen.

Onderschepte chats

Er zouden door de bodyguard van Lil' Kleine berichten zijn verstuurd waaruit blijkt dat hij zich bezig heeft gehouden met witwaspraktijken en drugshandel. Hier kwam de politie achter door het onderzoek naar de telefoondienst Sky ECC. Begin 2022 wisten experts binnen de politie deze provider te hacken. Via Sky stuurden criminelen wereldwijd berichten naar elkaar. Deze konden worden onderschept door de doorbraak bij de politie en lijkt te leiden naar de meest gezochte crimineel, Jos L.

Misdaad
  • AD, Crimesite
  • Politie.nl, NL Beeld / Patrick van Emst