Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Paniek in R'dam na schietpartijen: 'Gewapende man in gevechtskleding'

Meerdere schietpartijen zorgen voor chaos rond het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Er zijn naar verluidt drie mensen gewond geraakt. De dader draagt mogelijk gevechtskleding.

Rotterdam

Meerdere media schrijven over een dader die mogelijk verantwoordelijk is voor twee schietpartijen: een in het Erasmus Medisch Centrum en een in een pand aan het Heiman Dullaertplein. De locaties liggen zo'n anderhalve kilometer uit elkaar. Er zijn voor zover bekend drie mensen gewond geraakt. Om wat voor verwondingen het gaat en hoe ernstig deze zijn, is niet duidelijk.

Er zou onder andere geschoten zijn in een leslokaal in het Erasmus Medisch Centrum, waar ook onderwijs wordt gegeven. Een van de slachtoffers is mogelijk een docente, zo stellen studenten op AD.nl. "We moesten net wegrennen van het arrestatieteam naar achter de school. Er is iets niet goed", zegt een van hen via Whatsapp tegen de krant. Het slachtoffer is volgens een bron 'in levensgevaar'.

Een arrestatieteam is het Medisch Centrum binnengegaan. Deze Dienst Speciale Interventies controleert het complete ziekenhuis. Buiten heerst paniek en chaos.

Op de andere locatie waar geschoten zou zijn, aan het Heiman Dullaertplein, zijn knallen gehoord. Ook is er brand uitgebroken. De oorzaak van de brand is niet bekend.

'In gevechtskleding'

Mogelijk gaat het om één dader, die volgens bronnen 'gevechtskleding' droeg. NOS: "De dader is lang, heeft zwart haar, is midden 20 en heeft een rugzak en headphone." Na de schietpartijen zou de vermoedelijke dader met gevlucht zijn op een motor. Hij is waarschijnlijk nog gewapend.

UPDATE: de politie meldt dat er een verdachte is opgepakt.

Nieuws
  • AD, NOS
  • NL Beeld / Proshots