Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jongen van 15 slachtoffer schietpartij

Stiekem je eerste biertje drinken, misschien een keertje blowen. Dat zijn normale bezigheden voor een 15-jarige. Maar een jongen uit Etten-Leur was het vermoedelijk gerichte slachtoffer van een schietpartij. Waarom?! 


Schietpartij

Op dat laatste heeft de politie nog geen antwoord, of dat wordt nog niet gedeeld, kan natuurlijk ook. Om maar met het goede nieuws te beginnen: het 15-jarige slachtoffer kan het nog navertellen, in het ziekenhuis krabbelt hij op van de aanslag.

Half maart werd hij op straat gevonden door een voorbijganger. Hij lag bij de Van Grobbendoncklaan in Den Bosch, even nabij een groot stadspark. De hulpdiensten vervoerden hem naar het ziekenhuis in Nijmegen, waar hij voor alle zekerheid werd bewaakt. Hij verkeerde buiten levensgevaar en liet niets los over de beschieting waarbij hij is geraakt in zijn borst.

Na een grootschalig buurtonderzoek, er werd onder meer een jas en een tas gevonden, zocht de politie naar twee verdachten over wie ook wat informatie werd verspreid. Een van de twee zou lang haar hebben en een bril en een donkergroene jas hebben gedragen tijdens de schietpartij. Zijn vermeende compagnon droeg een witte capuchon en zwarte pet.

Binnen enkele dagen meldde de politie twee arrestaties: twee Bosschenaren van 26 en 24 jaar zijn aangehouden. Bij een huiszoeking is ook het vermoedelijke wapen gevonden in een van de twee woningen. Het motief voor de aanslag is dus nog onbekend, volgens het Brabants Dagblad was de 15-jarige uit Etten-Leur wel regelmatig in Den Bosch en had hij ook een afspraak met de twee twintigers. Maar wat heeft hij, op zo’n jonge leeftijd, dan uitgespookt dat er twee personen zijn die de trekker overhalen? Dat zal vast snel duidelijk worden.

Misdaad
  • ANP E.A.