Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video's | Het gaat he-le-maal fout bij de Johan Cruijff ArenA: 'Ze zijn binnen!'

Het gaat fout bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA. Hooligans hebben de deuren ingetrapt en de Mobiele Eenheid zet traangas in.

Ajax

De chaos tijdens de klassieker begint tijdens de wedstrijd al. Feyenoord walst over Ajax heen en komt op een 0-3 voorsprong voordat de eerste helft überhaupt is uitgespeeld. Dit tot grote woede van het Ajax-publiek. Een deel van de aanhang probeert de wedstrijd dan ook te saboteren door van alles - eerst een beker, later fakkels - het veld op te smijten. Het gevolg: wedstrijd definitief gestaakt na iets meer dan 50 minuten speeltijd.

Maar daarmee is de chaos nog niet compleet. De Amsterdamse club, die met de dramatische sportieve resultaten en een onderzoek naar technisch directeur Mislintat sowieso al in diepe problemen verkeert, wordt vervolgens fysiek aangevallen door teleurgestelde Ajacieden.

Rellen

De supporters verzamelen zich na de gestaakte wedstrijd voor de ingang van de ArenA en roepen dingen als 'Kankerbestuur' en 'Wij willen Ajax zien', zo schrijft de Telegraaf.

Volgens een ANP-journalist gooien Ajax-supporters stenen, flessen en vuurwerk naar de ME. Ook slopen ze delen van de ingang. Op social media gaan inmiddels beelden rond van hooligans die de deuren van de hoofdingang intrappen en het gebouw binnendringen. Er wordt traangas ingezet om de bestorming van het stadion tegen te gaan.

Nieuws
  • Voetbalzone, de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots