Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: brutale dief steelt auto in bijzijn van bezitters maar kinderen zitten nog op achterbank

In Valkenswaard maakte een brutale autodief een kleine fout. Hij jatte een auto, maar checkte niet even of er nog personen in het voertuig zaten.

Auto met kano's

Een gezin was zaterdagmiddag naar Valkenswaard afgereisd om te gaan kanoën. Op het moment dat het gezin de kano’s op de auto bevestigde voor de terugreis, was een autodief zo brutaal om op dat moment in te stappen en weg te rijden. Dat schrijft Omroep Brabant.

Dit was echter niet het grootste probleem waar de ouders mee te maken kregen. Hun (minderjarige) kinderen zaten namelijk nog op de achterbank. Na zestien kilometer rijden liet de dief de auto achter en sloeg op de vlucht.

Na deze schokkende gebeurtenis werd de politie erbij betrokken. Via Burgernet deelde zij een melding om uit te kijken naar de auto en de kinderen. Even later werd het voertuig met de kinderen en de kano’s gevonden in Eindhoven. De kinderen zaten nog steeds op de achterbank en waren ongedeerd.

Grote zoekactie

De dief zelf loopt nog altijd vrij rond. Er is al een grote zoekactie geweest met een helikopter en honden. Het zou hier gaan om een man tussen de 50 en 60 jaar oud met grijs haar. Verder is hij te herkennen aan een tatoeage tussen zijn schouders en zou hij geen shirt aan hebben. De auto wordt momenteel onderzocht door een forensisch team.

Het is niet de eerste keer dat dit in Nederland gebeurt. In 2010 had een man in Zevenbergen een auto meegenomen waar nog een baby in zat. Hij liet het kindje achter bij een supermarkt in Wagenberg. Destijds werd hij veroordeeld wegens diefstal en niet voor ontvoering, omdat hij niet wist dat het baby’tje nog in de auto zat.

Bizar
  • Omroep Brabant
  • Adobe Stock