Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie vindt loods met 2,2 miljoen illegale erectiepillen

De politie heeft een illegale groothandel in erectiepillen opgedoekt. In Assendelft lag een loods vol met miljoenen van deze stimulerende pilletjes. Een 32-jarige man uit Wormerveer wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de leverancier en moest deze week voor de rechter komen.

Viagra

De pillenhandel kwam op de radar van de politie door een pseudokoop. De officier van justitie kan bij de verdenking van een misdrijf een opsporingsambtenaar aan het werk zetten. Die krijgt dan de taak om diensten of goederen af te nemen van de persoon in kwestie.

Een woordvoerder van het OM vertelt aan NH Nieuws dat de politie dit vaker doet om bewijstechnisch aan het werk te gaan: “Dat doen ze ook geregeld bij vuurwapens en drugs.” Deze keer ging de politie wederom zo te werk en kwamen ze in Delft uit bij de verkopende koerier.

Afgelopen mei zijn agenten bij een flat in Delft naar binnen gegaan. Hier zagen ze in een huis meerdere dozen met de pillen staan. De verkoper vertelde vervolgens over de loods in Assendelft, daar zou nog meer liggen. Dat bleek wel heel veel meer te zijn. Er werden hier 2,2 miljoen pillen gevonden.

De verdachte deed overigens niet heel erg zijn best om het handeltje te verbergen. Er lag in het busje van de verkoper nog een telefoon en de navigatie stond ook nog aan op de smartphone: “Zo kwam de politie op het spoor van de verdachte leverancier”, vertelt het OM.

Naïef

De leverancier deed dinsdag zijn zegje voor de rechtbank. Hij geeft aan dat hij naïef is geweest: “Ik dacht: ‘gewoon een handeltje erbij’.” Verder zou er opeens een vrachtwagen met de pillen voor zijn loods hebben gestaan.

Het Openbaar Ministerie is echter niet onder de indruk van de verklaring. Ze vinden het verhaal te makkelijk en onnavolgbaar: “Het is ook niet voor niets gereguleerd.” Daarbij benadrukt de officier van justitie de gezondheidsrisico’s die komen kijken bij illegale handel in medicijnen.

Uiteindelijk is er een gevangenisstraf van 36 maanden geëist tegen de man. De uitspraak van de rechter is over twee weken. Wanneer deze zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

Misdaad
  • NH Nieuws
  • Adobe Stock