Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: de Delftse eetpiraat en de Duitse politie.

Eetpiraat

De winnaar: de Delftse eetpiraat

In de media was er afgelopen week opvallend veel aandacht voor een groep asociale criminelen die kennelijk terug is van weggeweest: de eetpiraten.

Voor degenen die het hebben gemist: eetpiraten schuiven aan in een restaurant voor een hapje en een drankje, komen op de bediening over als de aardigste mensen ter wereld, maar zijn aan het einde van de avond verdwenen zonder te hebben betaald. Het weglopen gebeurt vaak op een tempo alsof ze even naar de wc gaan, maar eenmaal buiten rennen ze zo hard mogelijk weg. Een 58-jarige man uit Delft haalde de landelijke pers omdat hij er 127 (!) keer in was geslaagd om weg te lopen uit een restaurant zonder de rekening te betalen. Hoe triest je ook bent als je dit doet: hij heeft de ‘eetpiraat’ wel weer op de kaart gezet.

De verliezer: de Duitse politie

Denk je aan Duitsland, dan denk je natuurlijk aan curryworst: die welbekende in stukjes gesneden worst die wordt geserveerd met currysaus, waarvan het water je in de mond loopt. Onze oosterburen zijn in de ban van een schandaal dat in de Duitse pers de ‘curryworstzaak’ wordt genoemd.

Zeventien politieagenten uit Hannover worden ervan verdacht dat zij zich hebben laten omkopen met het aannemen van gratis curryworsten. Dit klinkt als een grap, maar u weet net als wij: Duitsers maken geen grappen. De agenten zouden een trainingscursus hebben gehad waarin zij door hun instructeur, in een periode van tien maanden, zijn getrakteerd op maar liefst 2000 euro aan curryworsten. Mogelijk gebeurde dat in ruil voor een goede beoordeling van zijn cursisten, vandaar dat deze zaak tot op de bodem wordt uitgezocht. Onbekend is hoeveel exemplaren er van die andere Duitse specialiteit zijn verorberd: de braadworst.

Misdaad
  • Adobe Stock