Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Indrukwekkend: vrouw bevalt van baby op de snelweg

Zondag is er op de vluchtstrook van de A13, ter hoogte van de afrit Delft, een meisje geboren. Een hele bijzondere bevalling die veel indruk achter laat.

Ambulance

Onderweg naar het ziekenhuis kon de baby niet meer wachten en moest de vrouw halsoverkop bevallen in de auto op de vluchtstrook. Of het stel het alleen moest doen? Zeker niet! De verloskundige reed gelukkig vlak achter ze. Ook waren er politieagenten en ambulancepersoneel ter plaatse voor de nodige hulp.

Fotograaf ter plaatse

Niet de meest gebruikelijke fotograaf bij je bevalling, maar Mitchell van de site District 8 was ter plaatse om het bijzondere moment vast te leggen. “Het was heel onverwachts. Ik zag een ambulancemelding op de snelweg en toen ben ik erheen gegaan”, vertelt Mitchell aan het AD.

Toen de fotograaf aankwam werd hem duidelijk dat het om een bevalling ging. “Ik stond met grote ogen te kijken, ik dacht: wat gebeurt hier?” Helemaal logisch natuurlijk, want een bevalling is niet iets wat dagelijks op een snelweg gebeurt.

Veiligheid

Met behulp van de politie, ambulance en Rijkswaterstaat kon de baby veilig ter wereld worden gebracht. Zo werd de A13-afrit tijdelijk afgesloten. Op sociale media laat een wegverkeersleider weten: “Ook vandaag waren we genoodzaakt om kruizen te plaatsen en weer niet voor niks.” Het was zeker niet voor niets!


Zelfs de politieagenten waren onder de indruk van de geboorte, melden ze aan het AD. “Toen ik het kindje zag dacht ik ook wel: dit is heel bijzonder om mee te maken.” De agenten stonden zelfs met tranen in hun ogen te kijken. Een keer wat vrolijkers op de vluchtstrook. Héhé!

Nieuws
  • AD, NOS
  • NL Beeld / Regiofotografie