Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gevangenisbewaker voorspelt onaangename maand voor acteur Thijs Römer

Thijs Römer gaat het heel zwaar krijgen in de gevangenis. Dat beweert een bewaker die al 23 jaar in de gevangenis werkt.

Thijs Römer

De cipier vertelt tegenover Story dat er een bepaalde hiërarchie in de gevangenis is waar zwervers, verslaafden en zedendelinquenten onderaan staan. Römer werd veroordeeld vanwege online zedendelicten met minderjarige meisjes.

De bewaker vertelt wel dat er voor gevallen, zoals bij een bekende acteur, een speciale regeling is in de gevangenis. “Als een bekend persoon als Thijs Römer als zedendelinquent binnenkomt, wordt hij op een Extra Zorg-afdeling geplaatst”, vertelt de cipier. “Dat is een afdeling waar mensen zitten met psychische problemen die beschermd moeten worden tegen de reguliere gedetineerden”, gaat de gevangenisbewaker verder.

In de gevangenis kan je er voor kiezen om te werken, maar dat hoeft niet. In dat geval blijf je de hele dag in je cel. “Thijs heeft een tv, douche, magnetron, waterkoker en een telefoon in zijn cel. Zolang Thijs geld op zijn telefoonkaart heeft kan hij bellen.” Een eigen telefoon mag de acteur echter niet mee de gevangenis in. WhatsApp-gesprekken zitten er voor hem voorlopig dus niet in.

Hoewel de blonde acteur geen activiteiten met andere gedetineerden hoeft te doen, denkt de bewaker dat Römer toch problemen kan krijgen “Ik denk dat Thijs een moeilijke tijd staat te wachten. Hij is een BN’er, iedereen kan op tv zien waar hij van verdacht wordt.” vertelt de bewaker. “Als je aan kinderen zit, heb je een probleem… Dat kan zich uiten in geweld, bedreigingen, schelden”, besluit hij.

De acteur werd onlangs veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en 3 maanden celstraf waarvan 2 maanden voorwaardelijk vanwege online zedendelicten met minderjarige meisjes. Voor Römer is het te hopen dat zijn tijd in de gevangenis mee zal vallen...

Entertainment
  • Story, Ditjes en Datjes
  • NL Beeld / Patrick van Emst