Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Boskamp: 'Ik moet bijna twee weken de bak in'

Boskamp blijkt een boefje.

Jan Boskamp

"Ik ben je zo moe als kouwe pap", zegt Boskamp maandagavond aan tafel bij Veronica Offside. De analist reageert op de vraag van Wilfred aan Jan waarom hij altijd eerder weggaat als hij bij Feyenoord is wezen kijken. "Al 15 jaar weet je dat ik daar zit", reageert hij, "en al 15 jaar weet je dat ik daar 3 minuten voor tijd wegga."

"En dan ga je rustig naar huis toe, nooit te snel?" vraagt Genee. "Pffffff, sjezus wat een verschrikkelijk vervelende gozer", antwoordt Boskamp, terwijl hij naar tafelgenoot Dick Advocaat kijkt. En dan wordt duidelijk waar de presentator op doelt: het feit dat Boskamp voor de rechter moest verschijnen.

Gevangenisstraf of boete

Wilfred heeft namelijk gehoord dat Jan moest voorkomen. "Aahh ja, ik ben geweest!" aldus Boskamp. "Ik moet bijna 2 weken bak in man godverredomme."

De voormalig trainer en speler heeft te hard gereden, zo wordt al snel duidelijk. "Maar ik kon er niks aan doen", verdedigt hij zich. "Kijk, dat ik te hard rijd, daar had dat mens gelijk in. Maar ik moest écht pissen." Het aanwezige publiek lacht, waarna Boskamp uitlegt dat hij ook direct ging pissen toen hij aan de kant werd gezet door een agent.

"En nu?" vraagt Genee. Jan: "Nu een boete, of ik moet twee weken in de bak. Kom je mij bezoeken? Dan ga ik in de bak zitten."

Genee: "Is goed, dan neem ik een brood met een vijl mee."

Kieft ook de lul

Boskamp bevindt zich overigens in goed gezelschap, want ook Wim Kieft was ooit de lul wegens zijn gedrag op de weg. "Bij dat Zeist daar... Ja, dat bleek trajectcontrole te zijn", zei hij enkele jaren terug aan tafel bij VI.

De oud-international had pas na twaalf keer door dat zijn snelheid telkens werd gemeten. Dat leverde hem uiteindelijk 1.300 euro aan boetes op. Maar net als Jan Boskamp kon hij dat vast ophoesten, de mannen krijgen ongetwijfeld een behoorlijke zak pegels voor hun deelname aan het programma.

Entertainment
  • Veronica Offside
  • NL Beeld / Regiofotografie