Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Radicale anti-alcoholplannen van staatssecretaris: zuipen straks onbetaalbaar in Nederland?

Maarten van Ooijen, onze staatssecretaris van Volksgezondheid, wil dat we met z'n allen aan de cola zero gaan.

Alcohol

Er gaat volgens Haagse bronnen een 'betuttellijstje' rond. Dat schrijft de Telegraaf. Het zou gaan om anti-alcoholplannen van staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid. De ChristenUnie-man zou steun zoeken in de Tweede Kamer voor een pakket radicale plannen om Nederlanders minder te laten zuipen.

Het door Van Ooijen gewenste beleid zou een voortzetting zijn van het beruchte Preventieakkoord, wat bijvoorbeeld ook de bron is van alle anti-rookmaatregelen zoals extreme prijsstijgingen en prachtige poepgroene pakjes.

Geen speciaalbier in supermarkten

Maar wat zijn dan de nieuwe anti-borrelplannen van de CU-staatssecretaris? Nou, het zijn er nogal wat, aldus de Haagse bronnen, te beginnen met een forste prijsstijging van zuiperij en wellicht zelfs een minimumprijs. Daarnaast ziet Van Ooijen zowel speciaalbier als wijn het liefst verdwijnen uit de supermarkt. Én schijnen er plannen te liggen om sportkantines droog te leggen (doei doei derde helft) en alcoholmarketing (ook 0.0) te verbieden in de sport.

Let wel: niks staat vast. Waarschijnlijk presenteert de staatssecretaris na de zomer pas een plan met concrete voorstellen. Tot die tijd ligt alles nog op tafel, maar roept de radicale 'betuttellijst' al wel de nodige weerstand op, aldus politieke bronnen.

Voor de zekerheid slaan wij in ieder geval al wat kratjes in. Proost.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • Adobe Stock