Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Harry Mens wil minister worden onder BBB-premier Caroline van der Plas

Wordt de Business Class-goeroe een belangrijke politieke speler in Den Haag?

Harry Mens

Harry Mens kennen we vooral van de vermakelijke gesprekken met Willem 'De Kromme' van Hanegem, in Mens' eigen RTL-programma Business Class. Betere tv is er eigenlijk niet te vinden. Ook goud: de momenten in zijn show waarop hij wijn proeft. De duurste en meest exceptionele dranken worden door Mens namelijk kort en krachtig gerecenseerd met een 'heerlijk' of een 'lekker hoor'. Ja, Harry weet wat entertainment is.

Maar wie de meesterinterviewer een beetje kent, weet dat hij naast presentator ook een behoorlijk zakenman is. Sterker, hij vergaarde een flink vermogen in de vastgoedwereld en met andere ondernemingen, waaronder een crematorium. Al met al heeft Mens sowieso wel een paar miljoentjes op z'n bankrekening staan. Niet verrassend dat de beste man zich door een chauffeur in zijn Jaguar laat rondrijden, aldus zakenblad Quote.

Minister Mens?

En hoewel Mens niet direct politieke ambities heeft, wil hij een uitzondering maken als BBB aan de macht komt. In het geval dat Caroline van der Plas minister-president wordt, wil Harry Mens namelijk best minister worden, zegt hij tegen de Telegraaf. Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, om precies te zijn.

Op dit moment is dat de post van Hugo de Jonge (CDA). Maar die "kan er helemaal niks van", aldus Mens. "Laat hem gewoon weer als schoolmeester met een krijtje op een bord gaan krassen in een klas vol leerlingen."

Wat Mens anders zou doen? "Al die beroepsprocedures aan banden leggen", legt hij uit. Hij vindt namelijk dat sommige mensen een verdienmodel hebben gemaakt van procederen. Enkele andere idee├źn van de Business Class-man: het minimum loon verhogen en de AOW afschaffen voor rijke mensen.

Minister-president

Overigens is het niet de eerste keer dat Mens met Den Haag flirt. Eerder zei hij enkel de politiek in te gaan als er een gekozen minister-president komt in Nederland. En dan als premier natuurlijk. Inmiddels lijkt hij ook met een baantje als minister genoegen te nemen.

Entertainment
  • de Telegraaf, RTL Boulevard
  • NL Beeld / _Patrick van Emst