Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen vrijlating verpleegkundige WZA

Een voormalig verpleegkundige van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij verschillende sterfgevallen (20) in het Assense ziekenhuis. Theodoor V. is vorige week vrijgelaten, nadat hij sinds 17 april vastzat.

Rechtbank Assen

Het OM heeft na de vrijlating van V. direct al laten weten misschien in hoger beroep te gaan. Vandaag is het nieuws naar buiten gebracht dat het besluit is om in hoger beroep tegen de vrijlating van de 31-jarige verdachte. Het OM wil dat het voorarrest van de voormalig verpleegkundige met zestig dagen wordt verlengd.

Corona-afdeling

Theodoor V. wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het doden van patiënten die op de corona-afdeling in het WZA lagen. Hij zou zonder overleg met een arts medische behandelingen hebben uitgevoerd bij patiënten. Volgens V. zouden deze patiënten ernstig lijden of terminaal zijn.

Dit nieuws is aan het licht gekomen, doordat hulpverleners van het GGZ zich hebben gemeld. Volgens hen heeft V. het de hulpverleners verteld en hebben zij vervolgens besloten melding te doen, ondanks de geheimhoudingsplicht.

Inmiddels is er een strafrechtelijk onderzoek gaande, maar ontkent V. zijn betrokkenheid. Zijn advocaten zeggen er bij zijn vrijlating het volgende over: "Client heeft vanaf het begin ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan strafbare feiten, laat staan meerdere levensdelicten."

Na het horen van verklaringen van getuigen, kan de rechter niet anders dan vorige week beslissen dat V. het onderzoek in vrijheid mag afwachten. Daar wil het OM nu dus een stokje voor steken en gaat in hoger beroep tegen de vrijlating.

Misdaad
  • NOS, RTV Noord
  • NL Beeld / Proshots