Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Edson da Graça krijgt felle kritiek wegens sexy zuster op Instagram

De RTL4-presentator maakt een grapje, maar niet iedereen lacht met hem mee... 

Edson de Graça

RTL-presentator Edson da Graça plaatste woensdag een video van zichzelf op Instagram, maar veel interessanter: voorafgaand komt er een mooie vrouw in beeld in een dokterspak. Klinkt niet mega spannend, tot de dame in kwestie in lingerie verschijnt. "Wie gaat mijn eerste patiënt van de dag worden?", schrijft de onbekende vrouw bij de video. Edson grapt en is er naar eigen zeggen meteen 'ziek' van.

"Dokter, dokter! Ik voel me niet lekker", schrijft Edson. Het grapje van de presentator valt alleen niet bij iedereen lekker in de smaak. Zo klinkt het in de reacties onder het filmpje van Da Graça: "Niet respectvol naar je vrouw dit... Andersom zou je dit prima vinden?" en "Lekker volwassen. Ook leuk voor je gezin om je zo te zien als een vies mannetje."

Klik hier voor de video op Instagram: https://www.instagram.com/p/C9OuIGWtbZT/

Toch zijn de meeste reacties onder de Instagram-video van de presentator wél positief en kunnen veel mensen er de humor van inzien. Zo regent het lachende emoji's in de reacties.

Tina Nijkamp

Voormalig SBS-programmadirecteur Tina Nijkamp sluit zich aan bij de mensen die het filmpje als 'ongepast' zien. "Als ik zijn baas was geweest had ik er iets van gezegd", aldus Nijkamp in haar podcast Tina's TV Update.

Volgens Tina passen dit soort beelden niet bij de rol die Edson heeft bij de familiezender RTL. De Graça presenteert programma's als Hollands Got Talent, een échte familieshow dus. "Het gaat over een fantasie of zo, dat is wat ik erover begrijp. Ik vind dat Edson da Graça sowieso wat vreemde posts plaats op zijn social media en dat moet hij zelf weten, maar ik vind het zelf niet zo passen bij een familiezender."

Daarnaast laat Tina in haar podcast weten dat als zij RTL-baas Peter van der Vorst was geweest, ze zou hebben ingegrepen: "Als ik zijn baas was geweest, dan had ik daar misschien toch wel iets van gezegd en gevraagd of hij dat niet wil doen, omdat hij bij een familiezender werkt."

Entertainment
  • Tina's TV Update, Instagram
  • NL Beeld / Arjo Frank