Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Uppercut van het Openbaar Ministerie voor kickbokser Jamal Ben Saddik

Hij aast al jarenlang op een rematch tegen wereldkampioen Rico Verhoeven, maar ondertussen wordt kickbokser Jamal Ben Saddik (33) gevloerd door het Openbaar Ministerie. Tegen hem is veertig maanden cel geëist.

Jamal Ben Saddik

Het begint onderhand een beetje sneu te worden hoe erg de Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik geobsedeerd is door Rico Verhoeven. Na twee keer door de Nederlander te zijn verslagen, in 2017 en 2021, aast hij al tijden op een derde gevecht. Afgelopen maart verscheen hij na afloop van de confrontatie tussen Verhoeven en Nabil Khachab, Ben Saddiks pupil, opeens in de ring en maakte hij een trappende beweging naar ‘The King of Kickboxing’, waarvoor hij inmiddels een schorsing aan zijn broek heeft hangen van zes maanden. Verhoeven is op zijn beurt helemaal niet geïnteresseerd in een rematch met iemand die onderhand vaker op het politiebureau zit dan dat hij in de ring staat.

In 2021 zat Ben Saddik al bijna twee maanden vast, omdat hij werd verdacht van het verkopen van illegale versleutelde telefoons. Nu beschuldigt het OM hem weer van andere dubieuze praktijken: het witwassen van crimineel geld. Om precies te zijn een bedrag van 130.000 euro. Ben Saddik wordt door het OM gezien als een van de pionnetjes in de zaak tegen Karim S., een Nederlandse sportmakelaar die een witwasconstructie zou hebben opgezet in zijn sportwinkels.

Alsof dat voor het imago van ‘The Goliath’ allemaal al niet pijnlijk genoeg is, zou het geld dat door Ben Saddik is witgewassen ook nog eens afkomstig zijn van cocaïnehandel. Via PGP-telefoons heeft hij volgens het OM gecommuniceerd over de prijzen van blokken cocaïne. Naar een gevecht met ‘Mister Nice Guy’ Verhoeven kan hij nu natuurlijk wel fluiten, maar of hij daadwerkelijk veertig maanden de bak in moet, beslist de rechtbank op vrijdag 28 juni.

Misdaad
  • NL Beeld