Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ook advocaat Ridouan Taghi stopt met verdediging in hoger beroep Marengo-proces

Michael Ruperti heeft woensdag bekend gemaakt te stoppen als advocaat van Marengo-kopstuk Taghi. Hij zou zijn werk niet langer goed kunnen doen. 

Rechtbank Schiphol

Ruperti deed voorheen de verdediging van Taghi in samenwerking met advocaten Sjoerd van Berge Henegouwen en Arthur van der Biezen. Zij lieten kortgeleden weten te stoppen als raadsmannen van Ridouan Taghi. Het is nog altijd onduidelijk waarom de twee mannen deze keuze destijds maakten. Hierdoor kwam Michael Ruperti er alleen voor te staan, maar ook hij laat nu weten zijn boeltje te pakken.

Hij is niet de eerste advocaat deze week binnen het veelbesproken liquidatieproces Marengo die stopt met een verdediging. Peter Schouten, advocaat van kroongetuige Nabil B., liet maandag weten te stoppen met de verdediging van B. Schouten zou door voorwaarden die het OM hem oplegde, niet langer normaal zijn werk kunnen doen. Hierdoor zit de kroongetuige nu zonder advocaat.

Taghi ook zonder advocaat

Ook Marengo-kopstuk Ridouan Taghi zit nu dus zonder verdediging, terwijl het hoger beroep in het veelbesproken proces gewoon doorgaat.

Ruperti liet weten dit blok van drie weken formeel nog af te willen maken, maar te stoppen omdat hij Taghi niet langer goed kan verdedigen. "Omdat je de advocaat bent van Ridouan Taghi word je integriteit in twijfel getrokken, wordt er karaktermoord op je gepleegd. Ik ben als raadsman aangebrand. Dat is van invloed op de manier waarop ik de verdediging van Taghi kan voeren", aldus de advocaat woensdagochtend.

Ali B

Volgens de raadsman wordt hij de afgelopen tijd persoonlijk aangevallen. Zo noemt hij als voorbeeld het voorval waarin zijn naam werd genoemd in de zedenzaak rondom Ali B.

Slachtofferadvocaat Ruth Jager liet in de rechtbank tijdens de zitting weten aangesproken te zijn door Ruperti. Volgens Jager mengde de advocaat van Ridouan Taghi zich in deze zaak. Ruth Jager noemde Ruperti 'de advocaat van 's lands meest beruchte en gewelddadige crimineel.' Hiermee doelde de slachtofferadvocaat op zijn rol als advocaat binnen het liquidatieproces Marengo. "Alsof ik niemand heb bijgestaan", aldus een geëmotioneerde Michael Ruperti.

Misdaad
  • AD, Nu.nl, De Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots