doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Drugsoorlog in Nederland: 'cokeripper' gemarteld en 'DIEF' in voorhoofd gekerfd

De 'oorlog' om drugs tussen een bende Marokkanen en een groep kampers is behoorlijk uit de hand gelopen. Nieuwe details over een ontvoering en marteling van een aantal weken terug zijn werkelijk te gruwelijk voor woorden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-650ddfdcd485b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650ddfdcd485b img{#fig-650ddfdcd485b img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-650ddfdcd485b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650ddfdcd485b img{#fig-650ddfdcd485b img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-650ddfdcd485b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650ddfdcd485b img{#fig-650ddfdcd485b img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-650ddfdcd485b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650ddfdcd485b img{#fig-650ddfdcd485b img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}DIEF

Henri W., een 37-jarige man uit Heumen, werd twee dagen lang gemarteld. Daarbij verloor hij twee vingers en een deel van zijn oor. De daders goten zelfs ammoniak in zijn wonden, schrijven Telegraaf-verslaggevers John van den Heuvel en Marcel Vink op basis van politiebronnen. Nieuw luguber detail in de zaak: voordat W. na twee afschuwelijke dagen werd vrijgelaten, kerfden de daders het woord 'DIEF' in zijn voorhoofd. Inmiddels zit de Heumenaar in een safe house.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ripdeal

De ontvoering en martelingen zijn het gevolg van een ripdeal, zo is te lezen in het stuk van Vink en Van den Heuvel. Een groep kampers had via Telegram een cokesmokkelopdracht uitgezet, waarop gereageerd werd door een criminele bende Marokkanen. Die laatste groep werd voorgehouden dat ze de beschikking kregen over een smokkelroute naar Groot Brittannië. Per helikopter, welteverstaan.

Een onzinverhaal, blijkt achteraf. Op slinkse wijze jatten de kampers een aantal pakketten coke van de Marokkanen, zonder dat die partij er iets voor terugkreeg. Een ouderwetse ripdeal dus.

Toen de kampers dit trucje wilden herhalen, reageerde de opgelichte bende Marokkanen weer, maar dit keer onder een valse naam. De Marokkanen namen bij de tweede afspraak bovendien geen coke mee, maar lieten in plaats daarvan degene die de drugs in ontvangst wilde nemen ontvoeren. Dit was Henri W. Lees hier het complete verhaal in de Telegraaf.

Link 'Bolle Jos'

Er zijn aanwijzingen dat er een link is met de meest gezochte crimineel van Nederland: Jos Leijdekkers alias 'Bolle Jos' of 'Josje Breda'. De cokebundels die bij de eerste ripdeal van de Marokkanen werden gestolen, zouden namelijk het opschrift 'K.O.T.S.' hebben gehad - een afkorting van 'King of the streets'. Naar verluidt komen die drugs van de organisatie van 'Bolle Jos'. Vermoedelijk hadden de Marokkanen de cocaïne niet vooraf betaald aan de bende van Leijdekkers, wat de ripdeal extra pijnlijk maakte.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws