Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pizzeria verkocht ook drugs: 'Nummertje 40 op menu was coke'

Nummer 40 ging wel héél hard bij de Duitse pizzeria. En daar bleek een goede reden voor te zijn.

Pizzeria

Een Italiaans restaurant in de oude binnenstad van Düsseldorf deed goede zaken. Hele goede zaken zelfs. Dat kwam alleen niet omdat de tent zulke goede pizzabakkers in dienst had...

Wie nummer 40 op het menu kocht - dit gerecht verkocht als een tiet - kreeg namelijk een 'extraatje' van de pizzeria. De doos bevatte bij levering niet alleen een Italiaanse belegde deegschijf, maar ook een zakje poeder. Coke, om precies te zijn. De restauranthouder is opgepakt en zit achter trailies.

Zak drugs uit het raam

Afgelopen maart ontstond het vermoeden dat de pizzeria niet helemaal zuiver was, meldt de Rheinische Post na gesprekken met Michael Graf von Moltke. Moltke is de man die aan het hoofd staat van een onderzoek naar de verslavende pizza's van het Düsseldorfse restaurant. Volgens Von Moltke trokken medewerkers van de pizzeria aan de bel tijdens een bedrijfsinspectie.

De Duitse politie startte vervolgens een onderzoek naar het reilen en zeilen van de 36-jarige restauranthouder, en toen ze genoeg informatie verzameld hadden, klopten ze bij hem aan.

Dat bleek een schot in de roos. De verdachte smeet namelijk direct een zak met 1,6 kilo cocaïne uit zijn raam, recht in de handen van agenten die beneden stonden te wachten. Bij de huiszoeking werd ook nog eens een paar honderd gram wiet en 268.000 euro aangetroffen.

'Gewelddadig en gewetenloos'

De ontdekking bij de pizzeria leidde de politie naar andere drugsoperaties in Duitsland, waarna verschillende huiszoekingen werden gedaan in negen verschillende steden. Meerdere mensen werden daarbij opgepakt.

De hoofdverdachte is een slechts 22-jarige man, die op 17-jarige leeftijd van Rusland naar Duitsland verhuisde. Door verschillende misdaden - drugsmisdrijven, geweldsmisdrijven, vermogensdelicten - kwam hij op de radar van de opsporingsdiensten, schrijft de Rheinische Post. De Duitse Rus wordt omschreven als een 'gewelddadige en gewetenloze' man die aan mixed martian arts (MMA) doet. Het OM beschuldigt hem van 17 misdaden, waaronder het invoeren van drugs vanuit Marokko. Een groot deel van die drugs zou via de pizzeria in Düsseldorf aan klanten zijn verstrekt.

Misdaad
  • Rheinische Post
  • Adobe Stock