Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gezocht maffia-lid werkt jarenlang in pizzeria Den Haag

De Italiaanse Alfredo M. was een berucht lid van de Napolitaanse maffia. Hij blijkt jarenlang ondergedoken te hebben gezeten in Den Haag. Hij werkte in een pizzeria.

Gezocht maffia-lid werkt jarenlang in pizzeria Den Haag

Cocaïne

De 57-jarige M. zou naast pizza’s bakken ook in de cocaïnehandel zitten. De drugs werden in Nederland en Spanje gekocht en per vrachtwagen naar Napels gebracht. Daar verkochten ze het aan families van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Deze werd aangestuurd vanuit een ander restaurant dan dat M. werkte, meldt het AD.

Gezocht

Tegen M. stond al jarenlang een internationaal opsporingsbevel. In 2016 zijn al vijftien mannen mannen van de organisatie opgepakt, alleen de pizzabakker bleef buiten beeld. Hij bleek dus al in een hele tijd in Den Haag te zitten.

Pizza

Ondanks dat hij gezocht werd, postte hij wel op Facebook foto’s van zichzelf met zijn creaties. Dat blijkt achteraf dus niet zo slim te zijn. De politie zegt zelfs klachten te hebben gekregen dat ze de beste pizzabakker van de stad hebben opgepakt. De bedrijfsleider van La Lanterna, het restaurant waarvoor M. werkte, zegt niets te weten van de criminele activiteiten. “Anders had ik hem natuurlijk niet aangenomen,” zegt hij tegen de krant.

La Dama Bianca

Volgens de krant heeft de organisatie ook banden met La Dama Bianca, oftewel Federica Gagliardi. Zij werd in 2014 betrapt op het smokkelen van 24 kilo cocaïne op een vliegveld in Rome. Vier jaar eerder stond ze nog op de foto met Sylvio Berlusconi tijdens een G8-bijeenkomst.