Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM wil 815.000 euro afpakken van Amsterdamse 'gangsterrapper' JoeyAK

Het Openbaar Ministerie heeft JoeyAK in het vizier en wil tonnen van de rapper afpakken.

JoeyAK

Als het aan justitie ligt, moet JoeyAK behoorlijk wat knaken inleveren, schrijft Crimesite.nl. Het vermoeden bestaat dat de 25-jarige rapper uit Amsterdam-Zuidoost zijn vermogen heeft verdiend met criminele activiteiten, waaronder cocaïnehandel.

Het gaat om zo'n 815.000 euro, een bedrag dat Joël H., zoals hij echt heet, volgens de autoriteiten enkele jaren terug als ‘onverklaarbaar vermogen’ op zijn rekening had staan. Volgens H. heeft hij die euro's eerlijk verdiend met muziekstreams en optredens.

Het OM houdt het op crimineel verdiend geld. Samen met andere leden van de rapformatie Zone6 houdt AK zich volgens justitie bezig met georganiseerde misdaad. Daarvan zijn ze overtuigd.

Ontvoeringen, mishandeling en meer

Niet lang geleden werd Joël H. nog samen met acht anderen opgepakt. Justitie verdenkt hem betrokken te zijn bij de ontvoering van een man Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer zou door meerdere personen een busje in zijn getrokken, maar wist naar eigen zeggen aan de mannen te ontsnappen en deed aangifte.

Iets daarvoor werd JoeyAK gelinkt aan een schietpartij bij een tankstation op Suriname. De Nederlandse 'gangsterrapper' was ten tijde van het incident in de buurt voor de begrafenis van zijn oma.

Daarvoor had hij toestemming nodig van justitie, aangezien hij op dat moment onder voorwaarden op vrije voeten was. Joël H. had er namelijk net een gevangenisstraf opzitten, wegens zijn rol in een eerdere ontvoering, het plegen van geweld, wapenbezit en het witwassen van 200.000 euro.

De ontvoering waarvoor hij toen is veroordeeld, vond plaats op 31 december 2019. Slachtoffer was een vrouw die ervan werd beschuldigd geld gestolen te hebben van de rapper. Op 1 januari werd ze door een arrestatieteam bevrijd, nadat ze was ontvoerd en mishandeld met een pistool. Dit terwijl haar dochtertjes een verdieping boven in hetzelfde pand aanwezig waren.

Eerdere veroordelingen

Duidelijk is dat JoeyAK regelmatig met justitie in aanraking komt. Eerder is hij onder meer vervolgd voor diefstal van een flatscreentv, een printer en een PlayStation (eind 2015), vuurwapenbezit (begin 2016) en diefstal bij een inbraak (mei 2017) bij de AH to go op station Duivendrecht. Daar steelde hij met medeverdachte Darnell T. voor 250 euro aan sigaretten.

Voor de ‘peukenprooi’ kreeg Joël H. vier maanden cel. Ook moest hij ongeveer 7000 euro schadevergoeding betalen wegens vernielingen aan de winkelrolluiken en een geldwisselautomaat.

Misdaad Crimesite.nl Videostill Youtube