Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlandse gangsterrapper JoeyAK gezocht na schietpartij in Suriname

Joël H., zoals de rapper uit Amsterdam-Zuidoost echt heet, was ten tijde van de schietpartij in Suriname voor een begrafenis.

JoeyAK

"JoeyAk wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan poging tot moord; poging tot doodslag; poging zware mishandeling met voorbedachten rade; poging tot zware mishandeling; deelneming aan een criminele organisatie; vernieling en overtreding van de Vuurwapenwet", zo is te lezen op de site van de Surinaamse politie. "De verdachte is vuurwapengevaarlijk." Afgelopen woensdag 28 september werd het opsporingsbericht gepubliceerd.

Aanleiding daarvoor is een schietpartij bij een tankstation. Nadat een ruzie tussen een man en een groep escaleerde, zou er vanuit beide partijen zijn geschoten, waarna meerdere auto's wegreden. Een van de betrokken zou JoeyAK zijn, aldus lokale media.

Zelf heeft de 'gangsterrapper' inmiddels alle betrokkenheid ontkend via zijn advocaat. Raadsman Jan-Hein Kuijpers tegen het AD:

"Joey weet dat dit soort geruchten de ronde doen in Suriname. De geruchten ten aanzien van hem zijn onjuist. Wellicht komen ze voort uit de crisis die daar heerst, afgezet tegen de portemonnee van Joey. Joey handelt in muzikale hits, niet in gewelddadige."

Volgens Kuijpers is AK bereid zich te melden bij de Nederlandse politie.

Ontvoering

De Nederlandse 'gangsterrapper' was ten tijde van het incident in Suriname voor de begrafenis van zijn oma. Daarvoor had hij toestemming nodig van justitie, aangezien hij op dat moment onder voorwaarden op vrije voet was. Joël H. heeft er net een gevangenisstraf opzitten wegens zijn rol in een ontvoering en het plegen van het geweld, wapenbezit en het witwassen van 200.000 euro.

De ontvoering vond plaats op 31 december 2019. Slachtoffer was een vrouw die ervan werd beschuldigd geld gestolen te hebben van de rapper. Op 1 januari werd ze door een arrestatieteam bevrijd, nadat ze was ontvoerd en mishandeld met een pistool. Dit terwijl haar dochtertjes een verdieping boven in hetzelfde pand aanwezig waren.

Eerdere veroordelingen

JoeyAK is eerder onder meer vervolgd voor diefstal van een flatscreentv, een printer en een PlayStation (eind 2015), vuurwapenbezit (begin 2016) en diefstal bij een inbraak (mei 2017) bij de AH to go op station Duivendrecht. Daar steelt hij met medeverdachte Darnell T. voor 250 euro aan sigaretten. Voor de ‘peukenprooi’ krijgt Joël H. vier maanden cel. Ook moet hij ongeveer 7000 euro schadevergoeding betalen wegens vernielingen aan de winkelrolluiken en een geldwisselautomaat.

Misdaad
  • Parool, AD, politie.sr
  • Videostill YouTube