Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man (20) die vermoedelijk rapper Bigidagoe doodschoot opgepakt in Parijs

Zondag kwam een einde aan het leven van de Amsterdamse rapper Bigidagoe. Vandaag is de vermoedelijke schutter opgepakt op een vliegveld in Parijs.

Bigidagoe

Danzel Silos (26) alias Bigidagoe werd afgelopen zondag neergeschoten op een bedrijventerrein aan de Rhoneweg (Sloterdijk) in Amsterdam. De rapper was samen met vrienden aanwezig op het feest One Night In Amsterdam in een partycentrum aan de Rhoneweg. Toen hij wilde vertrekken, werd hij neergeschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis. Bigidagoe werd eerder slachtoffer van een schietincident. In augustus 2020 werd hij neergeschoten in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Kort daarna bracht hij het nummer Opp Blazen uit dat over die gebeurtenis ging.

In de dagen na de moord op Silos was het onrustig in Amsterdam. In de nacht van afgelopen dinsdag op woensdag vonden er drie explosies plaats die volgens de politie mogelijk te maken hebben met de schietpartij waarbij Bigidagoe om het leven kwam. Bij twee woningen waar een aanslag plaatsvond was met graffiti 'war' op de muur gekalkt. Na de ontploffingen zijn er meerdere personen gearresteerd.

Vermoedelijke schutter zat in Parijs

Het onderzoek naar de schutter die Bigidagoe doodschoot, leidde de politie uiteindelijk naar de hoofdstad van Frankrijk. Daar wilde de verdachte naar verluidt het vliegtuig pakken naar Frans-Guyana, aan de noordkust van Zuid-Amerika. De man werd uiteindelijk op vliegveld Charles de Gaulle in de boeien geslagen.

Zone6

Danzel Silos (26) maakte deel uit van Zone6, een Amsterdamse rapformatie. Een ander lid van de groep is de 27-jarige Joël H. alias JoeyAK. Hij zit op dit moment vast en heeft een reeks veroordelingen achter zijn naam staan, onder andere voor het plegen van geweld, wapenbezit, betrokkenheid bij een ontvoering, witwassen en de handel in verdovende middelen.

Justitie ziet Zone6 als een criminele groep die zich bezighoudt met duistere zaakjes. JoeyAK zou de leider zijn, Bigidagoe zijn vermeende rechterhand. Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de dood van de rapper, maar de politie sluit niet uit dat het gaat om een onderwereldconflict of een gewelddadige strijd met een andere rapgroep.

Misdaad
  • AD
  • Still uit videoclip Keuzes