Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Amsterdamse gangsterrapper JoeyAK veroordeeld voor ontvoeren van vrouw en twee kinderen

Het is het zoveelste incident waar de rapper uit Amsterdam Zuidoost bij betrokken is.

JoeyAK

De 27-jarige Jo├źl H. alias JoeyAK is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en 8 maanden voor een brute ontvoering. Die vond plaats op 31 december 2019. Het slachtoffer was een vrouw die ervan werd beschuldigd geld gestolen te hebben van de rapper. Ze werd ontvoerd en daarna mishandeld met een pistool en heet water. Dit terwijl haar dochtertjes een verdieping boven in hetzelfde pand aanwezig waren. Op 1 januari werd ze door een arrestatieteam bevrijd.

H. kreeg eerder 3 jaar en 4 maanden opgelegd voor zijn rol in de ontvoering. Het gerechtshof acht minder feiten bewezen dan de rechtbank, vandaar dat de rapper nu een iets lagere straf krijgt. Dat schrijft Crimesite.nl.

Berucht figuur

JoeyAK is een 27-jarige rapper uit Amsterdam. Hij wordt gezien als de leider van beruchte rapformatie Zone6 en is behoorlijk populair als artiest. Ter illustratie: tracks als Luitenant, Blijf Soldaat en Doekoe zijn miljoenen keren bekeken op Youtube. Op Spotify loopt de teller nog verder op.

Zone6, met JoeyAK voorop, houdt zich echter ook bezig met duistere zaken, zo beweert justitie al jaren. Zo werd AK begin van dit jaar nog veroordeeld tot het betalen van een groot bedrag - 510.000 euro - aan de Nederlandse staat 'wegens witwassen en handel in verdovende middelen'. Uit politieonderzoek blijkt dat de frontman van rapformatie Zone6 over flinke bedragen aan cash geld beschikte. Dit geld zou hij op illegale wijze verdiend hebben.

In maart werd H. bovendien nog veroordeeld tot 4 jaar cel voor het beroven, ontvoeren en urenlang rondrijden van de rivaliserende rapper Kobus L. in een bestelbusje. Zeven medeverdachten, onder wie ook andere leden van Zone6, kregen celstraffen tot 3,5 jaar opgelegd.

Ook rapper Bigidagoe, echte naam: Danzel Silos, was verdachte in die zaak. Silos werd gezien als rechterhand van JoeyAK en tevens topman van Zone6, totdat hij in februari van dit jaar werd doodgeschoten in Amsterdam. Enkele dagen later werd een 20-jarige verdachte opgepakt in Parijs. De man zit nog steeds vast.

Misdaad
  • Crimesite,
  • Videostill Youtube