Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man (50) loopt al sigaretten rokend de marathon binnen 3.5 uur

Geen flesje Aquarius voor Ome Chen, maar een pak peuken.

Marathon

Hier in Nederland maakt de regering al jaren jacht op de roker. Anti-pafcampagnes worden uit de grond uit gestampt, peuken worden alsmaar duurder en ook de plekken waar je er eentje mag opsteken nemen gestaag af. De een noemt dat verstandig beleid, de ander spreekt liever van irritante betutteling.

In China is dat niet anders. Hoewel er nog volop aan saffies wordt gelurkt in de volksrepubliek, is ook daar de regering bezig met het invoeren van allerlei beperkingen. Maar daar trekt in ieder geval één persoon zich niks van aan: Uncle Chen.

Prima tijd

Dat werd duidelijk tijdens de Xin'anjiang Marathon in het Chinese Jiande. Ook Ome Chen deed mee. Hij liep de marathon uit in 3 uur 28 minuten en 45 seconden. Helemaal geen gekke tijd. Sterker, hij zit bij de snelste 18% wanneer je zijn tijd naast het mondiale marathongemiddelde voor mannen legt.

Wat de prestatie van Uncle Chen echter noemenswaardig maakt, is dat hij vijftig jaar oud is én rookt. Chen houdt zelfs zo van z'n peukies dat hij ze ook gewoon opsteekt tijdens de marathon.

Gewoonte

Achteraf gingen de foto's van Chen het internet rond. En werd duidelijk dat de rokende loper wel vaker sigaretten opsteekt tijdens marathons. Zoals in 2018 bij de Guangzhou Marathon en in 2019 bij de Xiamen Marathon. Mag dat zomaar? Jazeker. In de regels van de organisatie staat namelijk niks over roken, meldt CBS Sports. Ome Chen blijft dus lekker lopen met een pakkie rokertjes en een aansteker in z'n sportbroekie. Ach, 03:28:45, wie doet 'm wat.

Bizar
  • CBS Sports
  • Pro Shots / SIPA USA