Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Braziliaanse politicus gooit met granaat naar agenten bij arrestatie

De nauwe bondgenoot van de Braziliaanse president liet zich gisteren niet zomaar arresteren.

arrestatie

De Braziliaanse politicus Roberto Jefferson verzette zich gisteravond flink toen agenten hem probeerden te arresteren. Zo gooide hij onder andere een granaat richting de agenten en schoot hij met een vuurwapen op de politieauto.

Geweld

Twee agenten raakten gisteren gewond door de acties van politicus Roberto Jefferson. Pas na urenlange omsingeling, waarbij zelfs werd geschoten, gaf Jefferson zich over.

Jefferson is een nauwe bondgenoot van de rechtste president Jair Bolsonaro. De president reageerde kort na het incident in een video op social media. Zo distantieerde hij zich van Jeffersons acties en zei hij dat iemand die op de politie schiet als een crimineel moet worden behandeld.

Presidentsverkiezingen

Jefferson werd gearresteerd op bevel van het Hooggerechtshof, nadat hij een rechter had beledigd vanwege een vonnis over de verdeling van politieke zendtijd op televisie. Door het vonnis werd duidelijk dat een deel van de zendtijd ging naar de uitdager van president Bolsonaro, namelijk de linkse oud-president Luiz Inacio Lula da Silva. Bolsonaro zou tijdens zijn zendtijd regels rondom politieke advertenties hebben overtreden.

Toen agenten gisteravond Jeffersons huis in Levy Gasparian, dichtbij Rio de Janeiro, omsingelden, gaf hij zich niet zomaar over. Zo schoot hij op een geparkeerde politieauto en gooide hij een granaat. Twee agenten raakten daardoor gewond en moesten naar het ziekenhuis. Later mochten zij wel weer naar huis. Jefferson werd al beschuldigd van het verspreiden van nepnieuws, maar daar komt nu ook een beschuldiging van poging tot moord bij.

Op 30 oktober vindt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen plaats. Dan wordt duidelijk of Bolsonaro mag blijven zitten, of Lula da Silva het stokje van hem overneemt.

Misdaad
  • AD, RTL Nieuws
  • Pro Shots