Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Krijg je 'm niet omhoog? Deze giftige spin kan je helpen

Veel mensen zijn bang voor spinnen, toch kunnen ze jou misschien wel een dienst bewijzen. Als je moeite hebt om ‘m omhoog te krijgen, dan kan dit beest jouw redding zijn.

Adobe Stock

Het gaat hier om de bananenspin. Deze spin is bedekt met dik bruin haar, kan wel 15 centimeter groot worden en is een van giftigste spinnen ter wereld. Het gif van het insect veroorzaakt de afgifte van stikstofmonoxide. Dat is een chemische stof die essentieel is bij het krijgen van een erectie. Het verwijdt namelijk de bloedvaten en zorgt voor een hogere bloedcirculatie. Dat schrijft Euronews.com.

Braziliaanse onderzoekers bekijken of het gif van een bananenspin kan helpen tegen erectiestoornissen. Wanneer je gebeten wordt door deze spin kan je last krijgen van langdurige en pijnlijke erecties. De wetenschappers proberen nu een synthetisch molecuul te ontwikkelen van het gif van de bananenspin. Het is niet bekend of de onderzoekers zelf het gif hebben geprobeerd, maar zo ja, dan zijn er vast een hoop reageerbuizen omgestoten in het laboratorium.

Prostaatkanker

De Brazilianen zijn dertig jaar geleden al begonnen met het bestuderen van de specifieke bijwerking van deze spinnenbeet. Dit deden ze omdat mensen naar hun kliniek kwamen als ze gebeten waren door het beestje en last hadden van erecties. Normaal gesproken kan je daar wel wat plezier van hebben. Alleen bij deze spin worden het een pijnlijke stijve en dat is toch wel iets minder.

Dit onderzoek wordt gedaan aan het Ezequiel Dias Foundation, afgekort FUNED, een medisch onderzoekscentrum in de stad Belo Horizonte. Tijdens het onderzoek pakt een bioloog de spin op met een pincet en probeert via de hoektanden een paar druppels gif uit het beestje te krijgen. Voorzichtigheid is geboden, want voor je het weet wordt je gebeten en sta je voor paal.

Dit onderzoek is vooral belangrijk voor mannen bij wie de prostaat is verwijderd. Dat zegt Maria Elena. Zij is professor aan de Federale Universiteit van Minas Gerais (UFMG): “Er bestaat grote weerstand onder mannen om een ​​radicale prostaatoperatie te ondergaan, bijvoorbeeld bij kanker, omdat dit leidt tot erectiestoornissen” Het gif zou kunnen helpen bij de vroege behandeling van prostaatkanker bij mannen van wie de prostaat is verwijderd.

Bioloog Caroline Nunes denkt dat het gif potentie heeft om een internationaal erkend medicijn te worden. De eerste fase van het onderzoek is door de Braziliaanse regelgevende instantie, Anvisa, goedgekeurd. Hierdoor kunnen naar de tweede van de drie onderzoeksfasen. Wanneer deze fasen ook worden goedgekeurd mag het medicijn worden verkocht. Hou de Viagra dus nog maar even in het medicijnkastje.

Bizar
  • Euronews.com
  • Adobe Stock
  • Euronews.com