Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Bende nepagenten steelt via 'spectaculaire rip' miljoenenlading coke van Taghi-groep'

Een groep criminele nepagenten zorgt volgens Belgische media voor flinke spanningen binnen de onderwereld. Ook de Taghi-groep zou 'geript' zijn door de bende.

nepagenten

Foto boven ter illustratie

Volgens Het Nieuwsblad is het Belgische OM een bende nepagenten op het spoor. De criminelen hullen zich volgens justitie in politieuniformen, rijden rond in wagens met zwaailichten en stelen op die manier voor tientallen miljoenen aan coke en andere drugs. De bende jatte twee weken geleden volgens Belgische media mogelijk ook een partij van 1.400 kilo cocaïne. Een van de investeerders in dat transport zou 'de beruchte Taghi-groep uit Nederland' zijn geweest, aldus Het Nieuwsblad.

Er wordt gesproken van 'een spectaculaire rip', die de boel flink op spanning zou hebben gezet binnen de Belgische en Nederlandse onderwereld.

Ripactie

Naar verluidt was de bijna anderhalve ton cocaïne in eerste instantie eigendom van 'een groep Marokkanen uit Utrecht' en 'Serviërs'. Eind augustus zouden de drugs aan zijn gekomen in de haven in Antwerpen, waarna de lading op een vrachtwagen werd gezet. Eindbestemming: een loods in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen.

De drugs kwamen daar echter nooit aan, zo gaat het verhaal. Ergens in de buurt van Kemzeke, een dorpje ten westen van Antwerpen, zou de vrachtwagen zijn klemgereden door een auto met zwaailichten. De nepagenten in de wagen zouden vervolgens de vele kilo's coke hebben gejat.

Volgens Het Nieuwsblad zijn de vermeende eigenaren van de partij coke 'hun eigen onderzoek gestart', in de hoop erachter te komen wie de bende Belgische nepagenten informatie heeft gegeven over de lading coke.

'Zotte Hakim'

Ondertussen zijn ook de Belgische autoriteiten druk bezig om de bende op te sporen. Dat leidde tot nu toe op meerdere huiszoekingen, waaronder een inval bij de beruchte Abdelhakim E.M., alias 'Zotte Hakim'.

In het huis van 'Zotte Hakim' werden wapens en politieuniformen gevonden. Vermoedelijk was E.M's huis de uitvalsbasis van de bende.

Datzelfde huis werd een week na de arrestatie doelwit van een aanslag. Er zijn sterke vermoedens dat die explosie iets te maken heeft met de gestolen partij cocaïne.

De 46-jarige E.M. werd al in 2005 veroordeeld tot 7 jaar cel omdat hij volgens justitie de leider was van 'De Borgerhoutse Bende van de Zonstraat'. In 2016 overleefde 'Zotte Hakim' een aanslag op zijn leven die te maken had met een conflict in het drugsmilieu.

Misdaad
  • Het Nieuwsblad, Crimesite
  • NL Beeld / Belga