Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse familie doodgeschoten door zoon (15) vanwege straf door slechte cijfers

De jonge moordenaar moet zes jaar de cel in voor het bloedbad dat hij aanrichtte.

Moord familie

Foto ter illustratie

Zes jaar cel wordt het voor een 15-jarige Spaanse jongen die in februari van dit jaar zijn ouders en 10-jarige broertje doodschoot. Hij deed dit omdat hij straf kreeg door het halen van slechte cijfers op school.

In de wijk Algoda in Elche, ten zuidwesten van Alicante, vond het drama plaats. Toen de jongen met slechte cijfers thuiskwam, besloten zijn ouders dat hij niet meer mocht internetten of tv-kijken. Verder had de jongen huisarrest; hij mocht zijn vrienden niet meer zien en moest klusjes doen in huis.

Jachtgeweer

De jongen ging door het lint en pakte het jachtgeweer van zijn opa, waarna hij zijn moeder doodschoot. Zijn broertje probeerde vervolgens te vluchten, maar werd in zijn rug geschoten door zijn grote broer. De jongen verborg de lichamen. Zijn vader kwam pas later thuis en toen hij zag wat er was gebeurd, wist hij het geweer uit de handen van zijn zoon te slaan. Die bleek uiteindelijk sterker dan zijn ouwe man en schoot ook hem vervolgens dood.

De jongen heeft een aantal dagen in het huis doorgebracht, waar de lichamen van zijn familie lagen. Hij speelde videogames en belde naar zijn school, waarna hij zich voordeed als een familielid om te vertellen dat hij corona had en niet naar school kon komen. Een aantal tantes maakten zich zorgen over de situatie en gingen polshoogte nemen. De jongen bekende wat hij had gedaan en vertelde aan de politie dat hij een woedeaanval had gehad.

Luguber boek

Omdat experts uitsluiten dat de jonge moordenaar een stoornis heeft en zeker zijn over het feit dat hij wist wat hij deed en geen spijt van het bloedbad heeft, krijgt hij de maximale straf die een jongen van 15 voor dit misdrijf kan krijgen, zo meldt de Daily Mail. Volgens de Britse krant had de jongen een boek op zijn boekenlijst staan over een 16-jarige jongen die zijn vader vermoordt en twee van zijn broers en zussen verwondingen toebrengt.

Zes jaar cel dus, bepaalde de rechter. De jongen moet het grootste deel van deze straf vermoedelijk uitzitten in een gesloten instelling voor jonge delinquenten.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Pro Shots/Zuma Press