Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schokkende onthullingen Dreetje Hazes: 8 gram coke, zelfverminking en meer

Dreetje staat weer vol in de schijnwerpers. De reden: zijn documentaire die gister in première ging. Echter laat hij daarmee ook de duistere zijde zien van zijn leven als BN'er. Een leven vol coke, drank en zelfverminking.

Hazes

Lange tijd was het stil rondom André junior. De zanger hield een periode een mediastilte, maar kwam desondanks geregeld in het nieuws. Vooral de juicekanalen speculeerden erop los. Zo zou Dreetje niet alleen een sabbatical houden wegens een burn-out, maar in het buitenland behandeld worden voor een drank- en drugsverslaving.

Ze hadden gelijk, zo blijkt. Tijdens het filmen van zijn documentaireserie is Hazes compleet gebroken en van het padje geraakt. En wat doe je dan? Doorgaan met filmen natuurlijk. Althans, dat is hoe de jonge zanger erin stond. Hij wilde hiermee 'het ware verhaal' laten zien. Zonder opsmuk. De naakte waarheid.

Zuipen

En die is niet heel mooi. Waar de trailer al liet zien dat Hazes soms het randje opzocht, werd tijdens de première duidelijk hoever de 'zoon van' daadwerkelijk is gegaan de afgelopen tijd.

Net als wijlen André senior grijpt junior voortdurend naar de alcohol. Bier. Veel bier. Maar ook wodka en andere drankjes. Voor optredens, tijdens optredens, na optredens. In de docu zien we de getergde zanger constant jagen op een alcoholische versnapering.

8 gram coke

Alcohol is echter niet de enige verboden liefde van Hazes, ook cocaïne gaat er makkelijk in. Binnen enkele dagen snoof hij ooit zo'n 8 gram coke weg en dronk hij twee flessen wodka leeg, zo onthult hij. Op dat moment wilde hij doorgaan tot zijn lijf ermee ophield. Daar had hij naar eigen zeggen ook "vrede mee gehad".

Het gebruik van drugs is overigens niet alleen iets van de laatste tijd, zo wordt duidelijk. Al op zijn vijftiende begon hij ermee. Hazes: "Ik was vroeger best wel dikkig. Daar werd ik best wel mee gepest en dat wordt best wel een ding als kind." Door drugs te gebruiken viel hij af. Een effectieve doch zelfdestructieve methode.

Zelfverminking

Ook opvallend: Dreetje onthult waarom hij zoveel tattoos heeft, namelijk om littekens te verbergen. Littekens van wonden die hij zichzelf toebracht. Dat deed hij jarenlang, vaak juist na successen. "Ik mocht dat geluk niet voelen", aldus André tegen zijn therapeut.

Meer weten over het tumultueuze leven van Hazes junior? Kijk vooral zelf de docu op Videoland. Daarin vertelt hij onder meer over het feit dat iedereen hem met zijn legendarische vader vergelijkt, zijn haat jegens juicekanalen en nog veel meer.

Entertainment
  • Shownieuws, de Telegraaf
  • BrunoPress/Heukers Media / Brunopress.nl