Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dikke vette pech: man blijkt allergisch voor eigen orgasmes

De nachtmerrie van elke kerel.

Pech

De een niest zich een ongeluk in het voorjaar als de bomen in bloei staan, de ander wordt niet goed als 'ie een pinda in z'n waffel steekt. Nee, allergieën maken het leven er niet makkelijker op. Of leuker.

Toch is er altijd wel iemand die meer pech heeft, zoals een onfortuinlijke kerel die beschreven wordt in een recente studie naar mensen met een zeldzame 'klaarkom-allergie'.

Griepachtige verschijnselen en netelroos

Waar de beste man tot zijn achttiende nergens last van had, begon hij daarna ineens ziek te worden na elke wip (of fapsessie). Zijn klachten: griepachtige verschijnselen zoals je ook wel ziet bij hooikoorts, plus een flinke portie netelroos op zijn onderarmen. Bij netelroos ontstaan er dikke rode bulten op de huid. Een vervelende toestand, helemaal als de bulten elke keer na een orgasme als paddestoelen uit het lichaam schieten.

Artsen noemen de aandoening postorgasmic illness syndrome (POIS), wat zoiets betekent als 'postorgastische ziekte-syndroom'. Een vrij zeldzame kwaal, aldus de studie.

De oplossing

De 27-jarige man die in de studie wordt beschreven, was door de klachten al jaren niet meer seksueel actief. Geen spannende Tinder-dates, nooit surfen naar vieze sites en nul solosessies in de slaapkamer. En extra zuur: geen van de doktoren die hij bezocht had een oplossing voor zijn kwaal.

Pas jaren later ontdekte een arts een medicijn dat wél werkte: fexofenadine, een antihistamine-variant. Door deze pillen namen de klachten met zo'n 90% af, waardoor de 27-jarige pechvogel zijn polsoefeningen (en dates) weer kon hervatten.

Bizar
  • Gizmodo, ScienceDirect
  • iStock, nito100