Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw (41) doet poging miljonairs echtgenoot (77) te vermoorden na aanvraag scheiding

Uitgerekend de dag voordat een Spaanse miljonair de scheiding zou aanvragen, werd hij door zijn vrouw geïnjecteerd met een overdosis insuline. Dat is volgens de rechtbank geen toeval: de vrouw krijgt geen miljoenen, maar 4,5 jaar cel. 

Scheiding

Als ze bij Endemol nog een goede dramaserie zoeken hoeven ze alleen maar in de eigen keuken te kijken, de Spaanse om precies te zijn. Josep Maria Mainat stond jarenlang aan de top van de Spaanse tak van het productiebedrijf, daarnaast deed hij uitstekende zaken in het onroerend goed. De 77-jarige is goed voor tientallen miljoenen euro’s, bij een scheiding zou zijn vrouw, Angela D. (41), een aanzienlijk deel van zijn vermogen krijgen.

Maar lang niet zoveel wanneer Mainat zou sterven. Toen Angela in 2020 de computer van haar man doorzocht, stuitte ze op mailverkeer met zijn advocaten. Mainat ging de scheiding aanvragen en wilde zijn testament aanpassen. Dat liet ze niet gebeuren. Wanneer ze, zoals wel vaker, haar man moet injecteren met groeihormonen om de ouderdom te bestrijden, doet ze daar een flinke dosis insuline bij.

Mainat is diabetespatiënt en voelt zich al snel slecht. Zo slecht dat hij in coma raakt. D. heeft kennelijk spijt en belt de ambulance. Het leven van Mainat wordt gered. Hij laat het erbij zitten, maar zijn oudste zoon doet aangifte. “Ik wil dat jullie de pijn begrijpen die ik voel als zoon en als broer van twee kinderen die dit niet verdienen,” verklaart hij. Het leidt tot een rechtszaak waarin het Spaanse OM dertien jaar eist. Maar volgens de rechter gaat het niet om een poging tot moord, met haar belletje heeft ze immers het leven van haar man gered. Wel moet ze 4,5 jaar de cel in voor het toedienen van de overdosis. Laat D. het hierbij of volgen er nóg meer afleveringen?