Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw klaagt ex aan omdat hij ervandoor ging met een 'jongere vrouw'

Wanneer een stel uit elkaar gaat, gebeurt het weleens dat er voor de rechter iets uitgevochten moet worden. Het is echter een ander verhaal wanneer je je ex beschuldigt van leeftijdsdiscriminatie.

Adobe Stock

Het gaat hier om Eleanor Benson (60) en haar ex-partner Tim Belson (72). Tim en Eleanor stapten in 2009 in het huwelijksbootje. Het huwelijk begon in 2021 enkele scheuren te vertonen tijdens een vakantie. De man van Benson beweerde destijds dat zij een affaire zou hebben met de buurman. Niet veel later gingen ze uit elkaar. Dat meldt het Britse Metro.

Beschuldigingen

De vrouwelijke helft van het ex-echtpaar beweert overigens iets heel anders. Zij beweert dat Tim haar heeft verlaten vanwege leeftijdsdiscriminatie en deed aangifte. De nieuwe vriendin van haar ex is echter ouder dan Eleanor. Daarom verwierp de rechtbank deze aanklacht: “Wij aanvaarden het bewijs van de heer Belson dat zijn nieuwe vriendin inderdaad ouder is dan mevrouw Benson. Bovendien was het mevrouw Benson die de huwelijksrelatie verliet."

Beschuldigingen van Tims kant aan Eleanor waren dan weer dat de buurman speciaal voor haar zijn testament had veranderd. Dat zou haar dan een miljoen pond opleveren. Ook beschuldigt Tim de buurman van het weggeven van reizen, het opsturen van seksartikelen en het maken van opmerkingen over de slechte kookkunsten van Eleanor. Ook deze aanklachten werden door de rechter verworpen.

Verder beweert Eleanor dat Tim 91.500 pond had gestolen uit een fonds dat bedoeld was voor een gehandicaptenzorgcentrum, geld heeft witgewassen en heeft verduisterd. Ook hier was volgens de rechtbank geen bewijs voor.

Liegen en wangedrag

Het stel beschuldigt elkaar van liegen en wangedrag. Daarom heeft de rechter geconcludeerd dat het een onhoudbaar huwelijk was geworden. Zowel privé als professioneel is de relatie onherstelbaar beschadigd. In de rechtbank hadden de twee een discussie over bijna al het bewijsmateriaal. Verder ging het vooral om de verdeling van de eigendommen. Het gaat hier onder andere om penthouses langs de Theems ter waarde van miljoenen ponden.

De twee zijn inmiddels tweeënhalf jaar uit elkaar. Sindsdien heeft Eleanor vier zaken aangespannen tegen haar ex-partner. Wel moet hij een schadevergoeding van ongeveer 10.000 pond betalen aan zijn ex. Nadat de relatie ten einde was gekomen, ontsloeg Tim haar uit zijn luxe juwelierszaak die hij runt. Eleanor beweert dat dit een wraakactie was van Tim.

Bizar
  • Metro
  • Adobe Stock