doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

OM sloopt aangifte, Johnny de Mol niet vervolgd voor mishandeling en poging tot doodslag

Het OM 'sloopt de aangifte' van Kaes en suggereert zelfs dat er knip-en-plakwerk is verricht in de geluidsopnames.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-638aa8539b7f7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638aa8539b7f7 img{#fig-638aa8539b7f7 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-638aa8539b7f7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638aa8539b7f7 img{#fig-638aa8539b7f7 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-638aa8539b7f7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638aa8539b7f7 img{#fig-638aa8539b7f7 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-638aa8539b7f7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638aa8539b7f7 img{#fig-638aa8539b7f7 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Johnny de Mol en Shima Kaes

In december 2020 deed Shima Kaes aangifte tegen haar ex-verloofd Johnny de Mol. Ze beschuldigde hem van mishandeling en poging tot doodslag. Ze zou hem een aantal keer hebben geconfronteerd met zijn cocaïnegebruik, wat verschillende malen uitmondde in fysiek geweld, aldus Kaes. De Mol zou zijn ex-verloofde geschopt en geslagen hebben, op haar zijn gaan zitten en aan haar haren hebben getrokken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Donderdag werd echter bekend dat de miljairdairszoon niet vervolgd word. De aangifte is door het Openbaar Ministerie geseponeerd 'wegens gebrek aan bewijs'.

Foto's

Het bewijs dat door Kaes en haar advocaten was aangeleverd, blijkt volgens het OM niet controleerbaar of zelfs helemaal niet te bestaan. Ook zouden de beweringen van de door Kaes aangedragen getuigen niet overeenkomen met haar eigen verhaal over de vermeende mishandelingen door De Mol.

Onderdeel van het onderzoek was ook een partij foto's van letsel dat Kaes zou zijn opgelopen door de mishandelingen. Alleen zeggen de foto's niet zoveel, aldus het OM. "Door u is een groot aantal foto’s overlegd waarop u te zien zou zijn met letsel. (…) Het getoonde letsel lijkt ook steeds niet overeen te stemmen met de gestelde toedracht", aldus een brief van het OM aan Shima Kaes. "De beschreven toedracht doet veel ernstiger letsel verwachten dan op de foto’s zichtbaar is."

Daarnaast zou een ziekenhuis na een van de vermeende mishandelingen hebben aangegeven dat er helemaal uitwendig letsel was waargenomen.

Knip-en-plakwerk

In totaal ging het om drie vermeende mishandelingen. Echter is op geen enkele manier aan te tonen dat deze daadwerkelijk hebben plaatsgevonden zoals Kaes dat beweert. Althans, niet op basis van het aangeleverde bewijs, stelt het OM. Naast foto's bestond het dossier ook uit geluidsfragmenten; gesprekken tussen Kaes en De Mol. Het Openbaar Ministerie suggereert zelfs dat iemand knip-en-plakwerk heeft verricht en dat de gesprekken bovendien juist ontlastend kunnen zijn voor de beschuldigde, oftewel Johnny de Mol. Kortom, het OM laat geen spaan heel van de aangifte.

Ook een recentere anonieme melding over seksueel misbruik door Johnny de Mol is door het OM terzijde geschoven. Er is geen aanleiding om de presentator hiervoor te vervolgen, was de conclusie na onderzoek.

Reactie Johnny de Mol

Inmiddels heeft De Mol zelf gereageerd op de beslissing van het OM:

"Ik heb altijd vertrouwen gehad in het onderzoek en in deze uitkomst. Evengoed was het een zware tijd, dus ik ben opgelucht dat deze beslissing er nu is. Ik zal nog even de tijd nemen, en ik hou jullie op de hoogte wanneer ik welke werkzaamheden hervat. Ik wil iedereen bedanken voor de steun en lieve berichten die ik de afgelopen tijd heb mogen ontvangen."

Juridisch adviseurs van Shima Kaes wel vervolgd

Hoewel De Mol dus niet vervolgd wordt, gebeurt dit wel met de twee juridisch adviseurs van Shima Kaes: Karim Aachboun en Ad Aerts. De twee moeten voor de rechter verschijnen wegens 'poging tot afdreiging' van de familie De Mol. De familie voelde zich bedreigd en gechanteerd door de twee juristen van Kaes. Het OM concludeert dat er genoeg aanleiding is om tot vervolging over te gaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws